Модерен център за професионално обучение Тракия ще се открие на

...
Модерен център за професионално обучение Тракия ще се открие на
Коментари Харесай

Чакат Борисов да открие учебен бизнес център Тракия

Модерен център за професионално образование " Тракия " ще се открие на 10 септември в индустриална зона " Раковски ", която е част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Той е първият по рода си в страната, разположен и обслужващ бизнеса в индустриална зона. Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да открие първите занятия в центъра.

Обучителният център е част от проекта за интегрирано развиване на ТИЗ. В него ще се квалифицират и преквалифицират фрагменти на компаниите от най-мащабната и стабилно разрастваща се индустриална зона в Източна Европа.

По предварителни планове над 600 ще са обучаваните на година, с наклонност за увеличение. Те ще могат да покачат професионалните си качества, с помощта на супермодерно съоръжение и висококвалифицирани преподаватели.

Фокусът ще е в приемане на познания и компетентности в следните области: пневматиката, електро-пневматиката, пневматични задвижвания и датчици в пневматичните системи, вакуум техника и технология, вакуум системи, електроника и електротехника, електрически мотори, сложни електрически задвижвания, индустриални контролери и други

Обучения ще има и в областта на автоматизирани индустриални системи, индустриални роботи, SCADA системи за автоматизация, локално и отдалечено ръководство на индустриални процеси и ОВиК, сградна автоматизация и енергийна успеваемост в пневматичните системи.

Центърът е основан с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност ” 2014-2020.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР