Модерен кувьоз получи днес, само ден след Бабинден, отделението по

...
Модерен кувьоз получи днес, само ден след Бабинден, отделението по
Коментари Харесай

Неонатологичното отделение в Стара Загора има нов кувьоз

Модерен кувьоз получи през днешния ден, единствено ден след Бабинден, отделението по неонатология на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович ".
Кувьозът е платен със средствата, събрани от старозагорци в акцията „ Голямото сърце на Стара Загора “, почнала преди две години по самодейност на общинския консултант Янко Янков. Идеята й е старозагорци да събират  капачки и с парите от тях да се купят кувьоз и друга инсталация за неонатологичното поделение.
 Ученици събират капачки за закупуване на детска кола за спешна помощ Ученици събират капачки за закупуване на детска кола за спешна помощ
Ученици от Бургас събират пластмасови капачки с благотворителна цел. След тяхното преработване средствата ще бъдат употребявани за купуван...
Пластмасовите капачки се събираха в две огромни сърца, ситуирани на основни места в града. В акцията се включиха доста институции, учебни заведения, детски градини, лечебни заведения, компании,  жители, които съумяха да съберат близо 20 тона пластмасови капачки. Принос за закупуването на кувьоза има и община Раднево, която се включи в акцията по самодейност на кмета доктор Теньо Тенев. 
С това подаяние в неонатологията към този момент има задоволително кувьози, показа началникът на отделението доцент доктор Христо Мумджиев. Кампанията " Голямото сърце на Стара Загора " продължава с цялостна мощ и за Св. Валентин ще бъде инсталирано още едно сърце, а с парите от събраните капачки ще бъде друга инсталация, нужна за отделението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР