Модел направи тих протест, докато дефилира на ревюто на Гучи

...
Модел направи тих протест, докато дефилира на ревюто на Гучи
Коментари Харесай

"Психичното здраве не е мода" - как се протестира без глас на ревю на "Гучи"

Модел направи спокоен митинг, до момента в който дефилира на ревюто на " Гучи " по време на Седмицата на модата в Милано преди ден, споделя Би Би Си.

Моделът Айеша Тан-Джоунс и други нейни колежки излязоха на подиума, облечени в прави бели гащеризони, някои от които наподобяваха униформите в психиатричните клиники и усмирителни ризи.

Докато дефилираше Тан-Джоунс обърна към публиката и фотографите дланите си, на които с черен молив бе написано: " Психичното здраве не е мода ".

В своя обява в " Инстаграм " след ревюто моделът написа, че този тип дрехи са знак на жестоки времена в медицината, когато психологичните болести не са били разбирани, а на хората са им били отнемани правата и свободите, до момента в който са били измъчвани в профилирани болнични заведения.

Тя дефинира като " демонстрация на неприятен усет " избора на марката да употребява гащеризони и ризи, напомнящи на психичноболни пациенти.

В друга своя обява от понеделник Тан-Джоунс добавя, че дружно с другите модели от ревюто, имат намерение да дарят част от хонорара си от ревюто на " Гучи " на благотворителни организации, които се занимават с проблемите на психологичното здраве.

В друга своя обява моделът добавя, че без поддръжката на други модели, взели участие на ревюто, е нямало да има смелостта да излезе и да стачкува безгласно.

От " Гучи " потвърдиха, че митингът не е бил плануван от тях. Творческият шеф Алесандро Мишел разгласи на последвалата конференция, че при основаването на моделите е мислил " за човечеството и униформите. Униформата е нещо, което ви блокира и лимитира - тя ви прави анонимни. Кара те да следваш поската на придвижване. "

От стилната марка оповестиха, че концепцията им е била гпредставените първоначално ащеризони и ризи да контрастират с останалата част от сбирката им за пролет-лято 2020, която бе напълно в ярки цветове и цели да акцентира на индивидулаността на индивида. Те допълниха още, че тези облекла са били част от концепцията на шоуто, само че не са планувани за продажба.

Протестът на Тан-Джоунс се случва единствено няколко месеца, откакто " Гучи " нае Рене Тирадо на пост, който да дава отговор съответно за сходни деликатни тематики. Това се наложи откакто по-рано тази година марката бе забъркана в други два абсурда, свързани с спорни модели от сбирката им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мода (578)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР