Модел ГЕРБ вече няма, сглобката върши работа. Това заяви Лена

...
Модел ГЕРБ вече няма, сглобката върши работа. Това заяви Лена
Коментари Харесай

Лена проговори за ГЕРБ и сглобката. Споразумението стана протокол

Модел ГЕРБ към този момент няма, сглобката прави работа. Това съобщи Лена Бориславова от ПП-ДБ в изявление за бТВ. Тя изясни, че съдружно съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ няма да има. В момента се работи документ за взаимоотношението сред двете партии. Нека го назовем протокол, сподели Лена, която бе създател и на термина „ сглобка ” за властта.

Истината е, че това Народно заседание, което беше образувано в тази, както е моя термин натрапен сглобка, прави работа. Това е едно Народно заседание, което стартира да взема решение проблеми от 2010 година, сподели Бориславова.
-->
Промяната се състои в това, че към този момент има същинските диспути по политики, за разлика от преди, към този момент има признати закони, които са отлагани с години, на масата са сложени текстове за разискване, които в никакъв случай преди този момент даже не са излизали отвън кабинетите на Министерство на правораздаването. За конституционна смяна освен се приказва и освен, че има потребност от такава, както беше от 2015-а до момента, а има текст, който е на масата, добави Бориславова.

Нещата не действат, както преди, да си има едно болшинство, което си работи там и то взема решение какво ще се прави, и въобще не го интересува дали обществото е предостатъчно, дали се одобряват законите, които са значими. Когато беше образувано постоянното държавно управление, и Мария Габриел, и учен Николай Денков прочетоха заявления, в които ясно споделиха правилата, които са и дилемите, които се слагат пред това ръководство, сподели още Бориславова.

Ротацията е един подобен механизъм за съвместен надзор, делението сред изпълнителна и законодателна власт, което преди не съществуваше. Имаме едно държавно управление, което обаче в случай че има неверни стъпки, в случай че не може да се образува и да разчита на парламентарна поддръжка, то няма да може да си свърши работата, и това е огромната разлика, изясни Лена.

Тя разяснява и измененията в конституцията. Да, има съмнение, да, ние сме радикално разнообразни партии, и тези вносители не се харесват най-вероятно. Но алтернативата на това е да няма огромни тематики, да няма промени в конституцията, да няма настоящо Народно заседание, да няма постоянен бюджет и да вървим непрекъснато на избори, добави Лена Бориславова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР