Мобилно приложение за здравния ни статус тръгва най-късно в понеделник.

...
Мобилно приложение за здравния ни статус тръгва най-късно в понеделник.
Коментари Харесай

Тръгва приложение за здравния ни статус най-късно в понеделник

Мобилно приложение за здравния ни статус потегля най-късно в понеделник. Това заяви Ивайло Филпов, шеф на държавната компания „ Информационно обслужване “ на конференция в Министерския съвет.

То ще е непринудено, като всеки самичък ще може да вкара данните си за настоящото здравно положение, както и симпотимите си в него – температура, кашлица, гадене, повръщане и така нататък, както и съпътстващите го болести.

Данните автоматизирано ще отиват при персоналните им лекари и Националния действен щаб, за д бъдат подхванати нужните ограничения.

Целта е хората да имат достоверна информация за разпространяването на болестта, както и да могат да оповестяват за инфектирани, които са нарушили карантината.

Най-голямата изгода от приложението е, че в случай че някой, който се е върнал от чужбина и на границата си попълни данните, откакто му изтече 14-дневния период на карантина, автоматизирано ще получи известие, че към този момент не е под карантина, сподели министър председателят Бойко Борисов. Това доста ще облекчи граничните служители на реда, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР