Мобилните телефони са много реален риск за човешкото здраве, твърди

...
Мобилните телефони са много реален риск за човешкото здраве, твърди
Коментари Харесай

Мобилните телефони водят до рак, Алцхаймер и Паркинсон

Мобилните телефони са „ доста действителен риск ” за човешкото здраве, твърди ново проучване. Радиацията от безжичните устройства, като телефони и таблети, може да бъде обвързвана с редица опасности за здравето – от рак до мозъчни заболявания, като Паркинсон и Алцхаймер, вършат извод учените. Те настояват, че радиацията от устройствата води до „ дисбаланс” - или оксидативен стрес – на тялото. Оксидативния стрес е нездравословен развой, за който се счита, че е тясно обвързван с дегенеративни заболявания.

Новото проучване е обзор на пробни данни за резултата от радиочестотната радиация върху живи кафези – по-точно по какъв начин мобилните телефони може да увредят ДНК-то на човек. Д-р Игор Якоменко от Националната академия на науките на Украйна твърди, че оксидативния стрес може да изясни връзката сред безжичните устройства и рака. Дългото излагане на радиочестотната радиация води още до някои други разстройства, като главоболие, отмалялост, кожен обрив, споделя още Якоменко.

Неговите заключения са основани върху реактивни кислородни типове - химически реактивни молекули, съдържащи О2. Те играят значима роля в сигнализацията на клетката и управляват вътрешните условия, като температурата. Когато равнищата на реактивните кислородни типове се усилят фрапантно, това може да докара до доста увреждане на клетъчните структури - това е известно като оксидативен стрес.

В материала се изяснява, че до момента в който реактивните кислородни типове постоянно се създават в клетките вследствие на нападателна конюнктура, те могат също да бъдат предизвикани „ от елементарна безжична радиация”. „ Данните са явен сигнал за същинските опасности, че този тип радиация съставлява риск за човешкото здраве”, споделя Якоменко.

Той сподели пред New York Daily News, че използването на мобилния телефон на единствено на 20 минути дневно в течение на 5 години усилва риска от израстък в мозъка цели три пъти. Употребата на телефон по час дневно в течение на четири години усилва риска от израстък в мозъка сред три и пет пъти. „ Събирали сме данните от възрастни, хора които са употребявали телефоните си в течение на 10 години. Ситуацията може трагично да се разграничава за децата, които употребяват мобилните телефони още от дребни, когато биологията им е по-чувствителна към рисковите фактори, и ще го употребяват до края на живота си”, изясни още ученият пред изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР