Мобилен телефон на посетител попадна в клетката на мечка в

...
Мобилен телефон на посетител попадна в клетката на мечка в
Коментари Харесай

„Телефонът беше из цялата клетка, всяко мече си взе част“: Как е Тишо, който „изяде“ телефон?

Мобилен телефон на клиент попадна в клетката на мечка в зоопарка в Стара Загора. Любопитното животно захапало устройството , само че с помощта на бързата реакция на гледачите то не е потърпевшо, а телефонът е изваден и върнат на мъжа.

Снимка: bTV

Инцидентът се е случил в събота към 16 ч. Посетител отишъл при гледачите, с цел да моли за помощ.

„ Каза, че телефонът му е бил взет от дребните мечета и настояваше да му бъде върнат. В такава обстановка се реагира бързо, със успокоение и доста внимание. Животните имат непознат предмет, който в никакъв случай не са виждали и докосвали. За тях е доста забавно, по тази причина би трябвало да бъдем доста внимателни. Телефонът се намираше из цялата клетка, всяко мече си беше взело част от него – някой – калъф, различен – похлупак, третият – самия телефон, и си го разнасяха из клетката “, разказа Катерина Господинова, гледач в зоопарка в Стара Загора.

И мечката, и охранителят са изплашени от срещата си

След бързата реакция гледачите съумели да извадят телефона. Те обаче останали обезпокоени за здравето на животните.

„ Следим здравословното положение на мечето. От калъфа бяха погълнати елементи, а след което бяха изкарани. Това е непознато тяло и може да провокира съществени увреждания на животните. Слава богу не се стигна до много сериозен и противен случай, защото това крие риск и за посетителя “, коментира директорът на зоопарка Ивелина Илиева.

По всички алеи на зоопарка, както и на клетката на понитата, има табели със възбрана за приближаване

За следващ път човешкото любознание води до неприятни последствия. Отново в същия зоопарк пони отхапа пръста на жена . След това пък гости хранеха от ръка тигри с пилешки бутчета и мечки със солети.

Служителите на зоологическите градини приканват хората да четат указателните табели и да съблюдават разпоредбите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР