Мобилен екип на Митница Лом пресече опит за нелегален износ

...
Мобилен екип на Митница Лом пресече опит за нелегален износ
Коментари Харесай

Митничари заловиха 15 мастербокса цигари

Мобилен екип на Митница Лом пресече опит за незаконен експорт на огромно количество цигари, маскирани като „ рисков товар ". Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

Стоките са пътували с групажен товар. На 1 юли 2018г. в региона на Дунав мост 2 край Видин е спрян за инспекция товарен автомобил с групажна стока, пътуващ към страна от Европейски Съюз. Инспекторите от мобилната митническа група го насочват за щателна инспекция към митническия терминал.

При осъществения надзор са открити 9 кашона, всеки от които съдържащ по 6 железни кутии с надписи на гръцки език. По документи наличието е оповестено като „ рисков товар " - пигментираща течност за цимент. Проверката обаче демонстрира, че в тях няма течност, а те са цялостни с цигари. Открити са общо 7500 кутии /15 мастербокса/, всички облепени с български годен бандерол.

За незаконното изнасяне на това огромно количество акцизна стока в специфични маскировъчни опаковки, естествено не са показани изискуемите по закон документи. Цялата пратка цигари е арестувана, а по случая е формирано админитистративнонаказателно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР