МНС вече води разследване за ситуацията в Държавата Палестина за

...
МНС вече води разследване за ситуацията в Държавата Палестина за
Коментари Харесай

Пет държави са поискали разследване за военни престъпления в палестинските територии

МНС към този момент води следствие за " обстановката в Държавата Палестина " за хипотетични военни закононарушения, осъществени от 13 юни 2014 година насам. Миналия месец Хан сподели, че службата му има пълномощия както върху офанзивата на " Хамас " против Израел от 7 октомври, по този начин и върху всевъзможни закононарушения в границите на израелския отговор, в това число и въздушните удари по линията Газа.

Тъй като следствието към този момент е в ход, импортираният през днешния ден иск ще има лимитирано практическо влияние, прибавя Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата на МНС популяризира изказване, в което показва, че до момента " е събрала доста количество информация и доказателства " за закононарушения в палестинските територии, както и за незаконни дейности, осъществени от палестинци.

Израел не признава юрисдикцията на МНС. При избрани условия обаче съдът може да проверява страни, които не са подписали Римския статут - основополагащия документ за МНС, като това важи и в случаите на хипотетични закононарушения, осъществени на територия на страна членка на правосъдния орган, отбелязва Ройтерс. Палестинските територии одобриха юрисдикцията на МНС през 2015 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР