Мнозинството от македонските граждани искат да бъде решен спора за

...
Мнозинството от македонските граждани искат да бъде решен спора за
Коментари Харесай

57% от македонците ще гласуват За на референдума за смяната на името и членство в ЕС и НАТО

Мнозинството от македонските жители желаят да бъде решен разногласието за името на Република Македония сред управляващите в Скопие и Атина и страната да се причисли към НАТО и Европейски Съюз.
Това сочат резултатите от социологическото проучване на Международния републикански институт /МРИ/. 57 на 100 от запитаните поддържат предлагането Македония да се причисли към Европейски Съюз и НАТО с новото име - " Република Северна Македония ". Същият % считат, че изгодите от това участие оправдават промяната на името. Половината от участниците в изследването - 49 на 100 ще вземат участие в референдума на 30 септември. 22 на 100 считат да гласоподават " срещу " смяната на името, заяви БГНЕС.
" Колкото повече наближава този значим референдум за Македония, толкоз поддръжката за компромисно решение на разногласието за името, което ще открие вратите за участие в Европейски Съюз и НАТО, се накланя все по-силно към евроатлантическите институции ", сподели Пол Макарти, който е районен шеф на МРИ.
Подкрепата за участието в Европейски Съюз продължава да се усилва. 83 на 100 поддържат присъединението на Република Македония към Евросъюза. 77% поддържат участието в НАТО.
Изследването на МРИ е извършено сред 28 юни и 15 юли тази година. В него са взели участие 1100 души на възраст над 18 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР