Мнозинството московчани са гласували безименната територия в московския квартал Пресненски

...
Мнозинството московчани са гласували безименната територия в московския квартал Пресненски
Коментари Харесай

Кръстиха „ДНР“ площада пред посолството на САЩ в Москва

Мнозинството московчани са дали своят вот безименната територия в московския квартал Пресненски наоколо до постройката на посолството на Съединени американски щати да се назовава „ Площад на Донецката национална република “, следва от известие на уеб страницата на столичния кмет, предава локалното издание „ Взгляд “ .

Безименната територия се намира на кръстовището на улица Конюшковская и ул. Болшой Девятински. Мнението си са изразили 278 684 души.

„ Най-голям брой гласове – 44,69 % – завоюва опцията „ Площад Донецка национална република “, се споделя в изказване на уеб страницата на кмета.

В изискванията за гласоподаване беше посочено, че в случай че бъде определена тази алтернатива, ще бъде определен различен площад или улица, която да бъде кръстена в чест на така наречен Луганска национална република.

„ Следващото по известност е името „ Площад на бранителите на Донбас “ (31,54%). Вариантът „ Площад на героя на Русия Владимир Жога “ - 8,33% от гласовете. Други 15,44% от жителите на града желаят да поверят решението на експерти “, се споделя в известието.

По-рано депутати от Московската градска дума предложиха да се назова територията покрай американското посолство в столицата „ площад на бранителите на Донбас “.

Кремъл оцени позитивно самодейността на депутатите от Московската градска дума да наименува територията покрай посолството на Съединени американски щати в Москва „ площадът на бранителите на Донбас “.

Източник: „ Взгляд “


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР