Мнозинството американци заявяват, че им е омръзнало от политически коректни

...
Мнозинството американци заявяват, че им е омръзнало от политически коректни
Коментари Харесай

На американците им е омръзнало от политическа коректност

Мнозинството американци декларират, че им е омръзнало от политически правилни изявления, които лимитират свободата на словото, демонстрира допитване, представено от Българска телеграфна агенция.

Според проучването, извършено от института Марист за радио Ен Пи Ар и телевизия Пи Би Ес, 52% от интервюираните не желаят Съединени американски щати да стават по-политически правилни и показват неодобрение, че не могат да се изричат свободно по голям брой тематики. Това мнение споделят 76% от запитаните републиканци и 53% от самостоятелните гласоподаватели. За сметка на това болшинството демократи (55 процента) желаят повече деликатност при изразяването на отзиви.

Директорът на института Марист Лий Мирингоф съобщи, че резултатите от тази анкета са предизвестие към демократите, които от януари поемат контрола на Камарата на представителите, извоюван на междинните избори през ноември с поддръжката на самостоятелните гласоподаватели.

Тази поддръжка може да отслабне, в случай че прогресисткото крило на Демократическата партия трансформира културната деликатност в съществена тематика за президентските избори през 2020 година "Ако Демократическата партия се вслуша в гласоподавателите си по този въпрос, самостоятелните гласоподаватели може да се разколебаят в поддръжката си за нея ", сподели Мирингоф за радио Ен Пи Ар.

Мнозинството от запитаните - 70% - счита, че нивото на вежливост измежду ръководещите кръгове във Вашингтон е спаднало след избирането на Доналд Тръмп за президент през ноември 2016 година Повечето демократи (67 процента) упрекват президента за това утежняване в общуването, до момента в който 58% от републиканците упрекват медиите, както прави и самият Тръмп, който постоянно подлага на критика "фалшивите вести ". Допитването е извършено измежду 1075 души сред 28 ноември и 4 декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР