Мнозина решиха, че вече зима няма да има.И няма как

...
Мнозина решиха, че вече зима няма да има.И няма как
Коментари Харесай

Не отписвайте зимата, зверски студ ще ни връхлети изненадващо

Мнозина взеха решение, че към този момент зима няма да има.

И няма по какъв начин да е другояче, откакто на Коледа във Варна имаше плацикащи в морето, а температурата мина 20 градуса.

Може обаче скоро да научим, че Зимата няма желание въобще да не идва.

Водещ английски прогнозист споделя, че има  " доста нараснал риск "  от метеорологичния феномен, който аргументи завръщането на " Звяра от Изтока " през 2018 година в Обединеното кралство през Новата година, съобщи Метео Балканс.

Въпреки името, неочакваното стратосферно стопляне (SSW) предизвиква внезапно рухване на температурите в Обединеното кралство и може да докара до широко публикуван сняг.

Той разказва по кое време измененията в полярния ураган карат студения въздух да се втурва надолу, въздействайки на струйния поток и евентуално създавайки блокиращ модел, който може да задържи снега и студа заключени на място за нескончаем интервал от време, прецизират синоптиците от Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ).

Прогнозистът на Exacta Weather, Джеймс Мадън смята, че това бихме могли да забележим през януари. Той сподели тази седмица:  " Наскоро имаше някои много положителни до мощни знаци за огромен SSW, който ще се случи през първата половина/началото на януари, и в случай че нещата си дойдат на мястото, както се чака по-късно, доста елементи от Обединеното кралство може изцяло да чака да се окаже във фризера и да бъде непрестанно осеян със снежни феномени и някои тежки студове за нескончаем интервал от края на януари и през февруари, в това число доста по-меките елементи на юг от страната ".

Имахме събитие на SSW по-рано тази година, което донесе  " малко усет на сняг и мраз предишния март ", според Мадън, само че прогнозистът споделя, че това е било  " прекомерно малко, прекомерно късно ". Този път може да не е по този начин.



Мадън продължи:  " Това е малко по-различно, защото е доста ранно и евентуално огромно спиране на полярния ураган, което би трябвало да ни види като бенефициенти на някои обилни студове и сняг този път "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР