Мнозина от вас може би още с ужас си спомнят

...
Мнозина от вас може би още с ужас си спомнят
Коментари Харесай

Как да махнем въшките със зехтин

Мнозина от вас може би още с смут си спомнят по какъв начин при влизане в класната стая се извършваше инспекция на учениците за въшки. В днешни дни в учебно заведение методите не са чак толкоз сурови, само че остава неоспорим факт, че въшките нямат място в главите на нашите деца. Налични са редица артикули, които може да купите без рецепта и с тях да премахнете въшките с тях, обаче се съдържат инсектициди, които са леки, само че въпреки всичко могат да причинят известно раздразнение на кожата на детето.

Поради тази причина най-добре е да ползвате естествени съставки в битката с досадните въшки. Идеално решение е да употребявате зехтин.
От какво НИКОГА не умират въшките
Въшките са постоянно срещани при децата. Когато родителите виждат тези дребни досадници в косата на детето, нормално прибягват към попу...
Прочети повече
Харвардското учебно заведение за публично здраве е провело тест, посредством който е открито, че въшките, които са потопени в зехтин, умират от задушаване след два часа. Съществуват и други сходни изследвания. Резултатите варират само като времетраене, което се смята за нужно, с цел да се задушат паразитите. Според някои от тях нужното време е много по-дълго и стига до 8 часа. Все отново главният извод е, че нанасянето на зехтин върху скалпа и косата при всички положения ще помогне за убиването на въшки.

 Ето по какъв начин да употребявате зехтина против въшки.

Нужни артикули:

Ще ви би трябвало зехтин и шампоан. Нужна ви е също шапка за баня и гребен. Добре е той да е допустимо най-ситен, с цел да отстраните гнидите. Трябва ви също домакинска хартия, торбичка за отпадък и сешоар. Ето и по какъв начин да процедирате. Стартирайте с измиване на косата с шампоан. По този метод ще премахнете остатъците от артикули по косата си. Стъпката е доста значима, защото те биха попречили зехтина да проникне в космите ви и биха отслабили успеваемостта му. След това нанесете зехтин върху скалпа и косата. Уверете се, че всички елементи са покрити. Разделете косата си на кичури, до момента в който вършиме това. По този метод ще улесните работата си.
Древните римляни страдали от глисти и въшки
Учените са изяснили, че без значение от любовта към банята жителите на Римската империя са страдали от глисти, въшки и дървеници. Изследв...
Прочети повече
Приберете косата и сложете шапка за баня. Проверете дали ластикът е задоволително компактно долепен по главата ви за интервал от 4 до 6 часа. След това отстранете шапката и със дребен гребен срешете косата си идеално, кичур по кичур. Почиствайте гребена благодарение на кухненска хартия, като я изхвърляте непосредствено в торбата за отпадък. Когато се уверите, че към този момент сте премахнали всички въшки от главата си, измийте два пъти косата с шампоан. След това разделете косата на части и я изсушете със сешоар, като насочвате струйката наоколо до скалпа. Така ще убиете и гнидите. Спазвайте процедурата два-три пъти в седмицата, до момента в който косата се освободи от въшките изцяло.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР