Множество водещи политици и бизнесмени се очаква да се включат

...
Множество водещи политици и бизнесмени се очаква да се включат
Коментари Харесай

"Давос в пустинята" - Саудитска Арабия гледа отвъд случая "Хашокжи"

Множество водещи политици и предприемачи се чака да се включат тази година в работата на " Давос в саудитската пустиня ". Форумът, който се открива през днешния ден, е и опция за Рияд да обърне страницата с рецесията, провокирана от убийството на саудитския публицист Джамал Хашокжи, съобщи Агенция Франс Прес.

Силното авансово декларирано присъединяване във форума " Бъдеща капиталова самодейност " е удобна опция за Саудитска Арабия да оправдава имиджа на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, чието име бе забъркано в абсурда със гибелта на Хашокжи.

Разкритията за бруталното ликвидиране на журналиста, станало на 2 октомври 2018 година в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, потопиха международния водач в износа на нефт в една от най-тежките рецесии в историята му и станаха причина за всеобщ протест на предходното издание на " Давос в пустинята ".

Тази година обаче тридневният конгрес, чиято оповестена цел е да показа саудитското кралство като една динамична страна, отворена за вложения, се чака да премине в спокойна атмосфера, откакто негодуванието по света, провокирано от убийството на Хашокжи, наподобява затихва, отбелязва Агенция Франс Прес.

Почетните посетители - индийският министър председател Нарендра Моди и бразилският президент Жаир Болсонаро - ще вземат думата на форума. Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин ще оглави високопоставена делегация, включваща и Джаред Къшнър, консултант и шурей на президента Доналд Тръмп.

Това е най-важното събитие в годишната стратегия на Саудитска Арабия, разяснява Стефан Хортог от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. Международната бизнес общественост (започна) да не помни Хашокжи, увери той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР