Множество социалдемократи и синдикалисти призоваха канцлера Шолц да подкрепи мирните

...
Множество социалдемократи и синдикалисти призоваха канцлера Шолц да подкрепи мирните
Коментари Харесай

Синът на Вили Бранд към Олаф Шолц: Светът има нужда от мир

Множество социалдемократи и синдикалисти приканиха канцлера Шолц да поддържа мирните договаряния в Украйна. Призивът беше насочен по самодейност на историка Петер Брандт, наследник на някогашния канцлер Вили Бранд.

Много социалдемократи и профсъюзни дейци приканиха канцлера Олаф Шолц да направи повече за ходатайство за преустановяване на огъня във войната в Украйна. Войната се е трансформирала в " кървава война за позиции, в която има единствено губещи ", пише в апела, оповестен във " Франкфуртер Рундшау " и " Берлинер Цайтунг ".

В него се споделя: " С всеки минал ден заплахата от разширение на военните дейности нараства. Сянката на нуклеарната война е надвиснала над Европа. Но светът не трябва да пропадне в нова огромна война. " Съобщава се, че апелът е иницииран от сина на някогашния немски канцлер Вили Брандт, историка Петер Брандт и други Според него светът се нуждае от мир. " Най-важното е да се направи всичко за бързото преустановяване на огъня, да се спре съветската нападателна война и да се откри път към договаряния. "

Шолц би трябвало да се опита, дружно с Франция, да притегли Бразилия, Китай, Индия и Индонезия за ходатайство, " с цел да се реализира бързо преустановяване на огъня ". Това би било нужна стъпка, " с цел да се постави завършек на убийствата и да се проучат опциите за мир ". измежду поддръжниците са Тиерс, Ферхойген и Кайсман Вместо доминиране на военните е нужен " езикът на дипломацията и мира ".

Съобщава се, че апелът " Сключете мир! " е подписан апропо от някогашния водач на СДПГ Норберт-Валтер Борян, някогашния ръководител на Бундестага Волфганг Тирсе и някогашния еврокомисар Гюнтер Ферхойген (и двамата от СДПГ). Бившият ръководител на Съвета на Евангелската черква в Германия (EKD) Маргот Кайсман също поддържа писмото. Освен Петер Бранд, измежду основателите са някогашният ръководител на ГСДП Райнер Хофман, федералният ръководител на природозащитниците Михаел Мюлер и Райнер Браун от Международното бюро за мир.

 

Инфо: tagesschau.de

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР