Множество случаи на тормозени жени в системата на полицията излизат

...
Множество случаи на тормозени жени в системата на полицията излизат
Коментари Харесай

Посипаха се и сигнали от тормозени в МВР жени

Множество случаи на унизени дами в системата на полицията излизат на бял свят. Настоящи и някогашни служителки се свързаха с Нова тв с недоволство за редовно подлагане на инспекции, санкции и даже уволнения, съгласно тях, на персонална основа.

„ Много ме позор, тъй като хората ме обичаха. Авторитета ми е срутен тотално ”, сподели служителката. 

„ Домашното принуждение не е единствената форма на принуждение на мъже, по отношение на зависещи от тях дами. Защото когато излезе от у дома този насилник не си оставя насилието на закачалката, а го носи в службата ”, разказа адвокат Галентин Грозев.

Част от пострадалите се свързаха с нас. Първата служителка е от Дулово. Работела години наред като старши проверяващ служител на реда. Но предходната година е уволнена.

„ Имаше оказан душевен тормоз от началника на районното ръководство. Психически, може и да се каже полов, който не е сбъднат, естествено. Имам чест и достолепие. Имам известия, вардя ги. И откакто не се реализира това, което желае началникът, оттогава стартира издевателството ”, сподели служителката.

Стигнало до многократни опити от управлението да я накара да напусне. В последна сметка се разболява. „ Множествена склероза и Болест на Бехтерев постоянно болнични, болнични и това се получава. ”

Уволнена е с обяснението, че уронва престижа на Министерство на вътрешните работи. Никой от сътрудниците й не се застъпва за нея. „ Страх ги е, всички ги е боязън, разберете! Не се усещам добре, душевен съм срината. Срамувам се, не мога да мина пред полицията. ”  

Сега се надява съдът да я върне на работа, тъй като отглежда детето си сама. „ Честно, продадох си злата, всичко, което имах. Вярвам в правораздаването. ”

Втората служителка, която се свърза с нас, е от Видин. Все още е в системата, само че твърди, че през последната година и половина е подложена на голям брой инспекции от Вътрешна сигурност.

„ Причината за множеството инспекции е това, че служителката на Вътрешна сигурност си бе наумила, че имам интимни връзки с нейния някогашен брачен партньор, ” сподели тя. 

Според юрист Галентин Грозев случаите на сходен тормоз в последните години са зачестили. 
„ Това е проклятието да си хубава служителка в Министерство на вътрешните работи. Определени управителни чиновници одобряват, че тези служителки са им крепостни селянки или такива, които би трябвало да са им в сгода във всякакво отношение ”, съобщи той. 

Спазвайки закона, поискахме позволение от Министерство на вътрешните работи да запишем още една служителка, която изяви предпочитание да излезе с лицето си пред камерата ни, само че отговор не последва.

Министерство на вътрешните работи изпратиха публична позиция: 





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР