Няколко кучета, определени за обучение на K-9, починаха в Индиана след повреда на климатика в транспортното превозно средство

...
Множество кучета, откарани от Чикаго, Илинойс, до съоръжение за обучение
Коментари Харесай

Множество кучета, откарани от Чикаго, Илинойс, до съоръжение за обучение на K-9 в Мичиган Сити, Индиана, починаха в четвъртък след климатичната инсталация в товарната зона на превозното средство, в която са били държани, е повредена. Властите не уточняват колко точно от кучетата са загинали при инцидента.

Деветнадесет немски овчарки са били транспортирани от международното летище О'Хеър, когато шофьорът на превозното средство, в което са се возили, е хванат в двучасово закъснение, според полицейското управление на Лейк Стейшън в Индиана.

След като уредът се повреди, температурите в товарната зона започнаха да се покачват, причинявайки на някои от кучетата медицински дистрес, свързан с топлината.

Шофьорът беше предупреден от някои от лаят на кучетата. Той спря превозното средство в Lake Station, което се намира на около 40 мили югоизточно от Чикаго, и влезе в товарната зона, каза полицията. Той видя кучетата в беда и започна да ги прибира в сандъците.

Извикани са пожарна и полиция на Lake Station. Полицията каза, че сцената е "взела емоционално въздействие върху всички, които са участвали в опитите да спасят възможно най-много кучешки зъби."

"Това е наистина опустошително", каза Джени Уебър, изпълнителен директор на Humane Society of Хобарт, Индиана.

Уебър, който също се отзова на сцената, твърди, че протоколът не е спазен.

„Не мисля, че някой ветеринарен лекар би се съгласил със здравето им сертификат, като се има предвид температурата и експозицията, под които биха били тези домашни любимци", каза тя... "Дори не съм съвсем сигурна дали са имали някаква от тези документи или някаква документация, която е трябвало да имат."< /p>

Уебър каза на CBS Chicago, че четири от кучетата в крайна сметка са били транспортирани до клиниката за животни в Хобарт.

„Шофьорът си тръгна с четири, а останалите бяха починали, и той си тръгна с починалите животни и четири живи животни, които препоръчах да бъдат хоспитализирани незабавно“, каза тя.

Тя добави, че оцелелите кучета изглежда са в критично състояние.

Те бяха нащрек, но „очевидно страдаха от топлинен удар“, каза тя.

Полицията каза, че следователите не вярват, че това не е акт на жестокост към животно или небрежност, а механичен повреда на климатичната инсталация.

Уебър каза, че чака отговори.

„Много е объркващо, много обезсърчаващо и бих искал незабавно да се обади началникът на полицията. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР