Множество изпълнителни директори обмислят замяна на част от персонала си

...
Множество изпълнителни директори обмислят замяна на част от персонала си
Коментари Харесай

Главните изпълнителни директори се страхуват, че ще бъдат заменени от AI

Множество изпълнителни шефове обмислят подмяна на част от личния състав си с изкуствен интелект. Оказва се, че те също не са застраховани от подмяна с AI.

Според нов отчет на ИТ консултантската компания AND Digital, която интервюира стотици бизнес водачи в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Холандия, 43 % от респондентите споделят, че имат вяра, че изкуственият разсъдък може да заеме работата им като основен изпълнителен шеф.

Част от шефовете към този момент вземат решения " въз основа на данни и информация, получени благодарение на ChatGPT ". Така замяната на основните мениджъри от AI става по-лесна.

Бъдете спокойни, доста от тях настояват, че не търсят единствено да прикрият задниците си. Според отчета 68 % от основните изпълнителни шефове споделят, че етичните съображения по отношение на приемането на AI на работното място са проблем с главен приоритет - макар че тези " съображения " могат да значат всичко.

Всъщност основните изпълнителни шефове изпитват забележителна угриженост за това по какъв начин служащите ще одобряват шефът им да бъде изкуствен интелект. Други са почнали да образоват личния състав си да е по-запознат с новите нововъведения.

Други шефове реагират друго. Предпочитайки по-консервативен метод, към 34 % декларират, че са забранили изрично генеративните AI принадлежности като ChatGPT на работното място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР