Множество фалшиви сигнали за заложени бомби наложиха евакуацията на 15

...
Множество фалшиви сигнали за заложени бомби наложиха евакуацията на 15
Коментари Харесай

Арестуваха 18 души във Франция за бомбените заплахи

Множество подправени сигнали за заложени бомби постановиха евакуацията на 15 летища и анулацията на 130 полета, както и многократното затваряне на вратите на двореца " Версай " във Франция от предходната събота насам, заяви " Асошиейтед прес ".

Министърът на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен съобщи нощес, че през последните 48 часа са арестувани 18 души, множеството - малолетни.



Според вътрешния министър се употребяват " големи средства " за идентифициране на подалите подправените сигнали лица с техните телефонни номера и адреси.

" Казваме на тези, които слушат - ще намерим всички ", съобщи Дарманен.

Министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети предизвести тези, които си вършат сходни " смешки ", че ще има последици. 



Френското законодателство планува санкции до 3 години затвор и санкции в размер на 45 000 евро за подправени сигнали, сподели той. Министърът на правораздаването добави, че родителите на малолетните могат да бъдат наказани да платят за вредите.

По думите на вътрешния министър Дарманен учениците, които си вършат такива смешки, няма да се измъкнат от отговорност, тъй като техните имена и телефонни номера ще бъдат предадени на националната просветителна система.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР