Многонационален екип от учени твърди, че е открил клас съединения,

...
Многонационален екип от учени твърди, че е открил клас съединения,
Коментари Харесай

Учени с пробив за лекарство срещу ХИВ

Многонационален екип от учени твърди, че е разкрил клас съединения, които разграждат молекулите на вируса на ХИВ и ги вършат неактивни. Става въпрос за учени от Финландия, Русия, Швейцария, Обединеното кралство и Съединени американски щати,съобщи РИА Новости.
Откритието е направено инцидентно, откакто учените разкрили механизъм, който деактивира молекулата на човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ). " Значението на това изобретение е, че едни и същи медикаменти могат да се употребяват за разнообразни типове болести ".  Публикацията е маркирана в
Откритият механизм разкрива цялостен клас съединения, които могат да бъдат употребявани за лекуване на разнообразни болести, в това число рак и ХИВ. Цитиран е и академик от въпросния екип - проф. Олег Ракитин, който споделя, че въпросните съединения улесняват отстраняването на цинковия атом от молекулата на вируса на ХИВ, което го прави неактивен, съобщи БГНЕС.
" От самото начало считахме, че противораковият резултат на този клас медикаменти е наш приоритет. Но внезапно се оказа, че тези съединения демонстрират висока и селективна интензивност против вируса на имунодефицита ", твърди Ракитин.
Учените акцентират, че този резултат е открит за първи път и че проучванията ще продължат, с цел да дефинират какви други болести от сходен темперамент могат да бъдат лекувани.
ХИВ вирусът улеснява прогресиращата непълнота на имунната система на индивида, позволявайки на други болести да процъфтяват в инфектираното тяло. Средната дълготрайност на живота на инфектиран човек се пресмята на 9 до 11 години, сочат данните на UNAIDS. Според организацията сега 37,9 милиона души живеят с ХИВ, като 1,7 милиона са новозаразени през 2018 година Новите инфекции понижават от 1998 година, а смъртността, обвързвана със СПИН, понижава от 2004 година UNAIDS се стреми да изкорени заболяването напълно до 2030 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР