Многократно осъждан и лежал в затвора пловдивчанин, отново отива зад

...
Многократно осъждан и лежал в затвора пловдивчанин, отново отива зад
Коментари Харесай

Бивш затворник пребива майка си навръх Нова година, обвинява я за…. зъбобол

Многократно осъждан и лежал в пандиза пловдивчанин, още веднъж отива зад решетките. Причината – систематичен тормоз над майка си и нарушение на ограничаваща заповед.

Мъжът е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения. Едно от тях е било за побой и домашно принуждение. В средата на 2020 година излязъл от пандиза, където прекарал 2 години и половина. Вече на независимост, той заживял при майка си в Кючук Париж. Вместо да се поправи и да стане нов човек обаче, той не спирал да пие, отказвал да работи и непрекъснато изнудвал околните си за пари.

Тормозел майка си за средства, главно за пиячка. Случвало се е даже да я заплашва със гибел, в случай че не му купи алкохол. При един от последните кавги сред майка и наследник, в края на ноември, мъжът протегнал ръка на най-ближния си. Това наложило дамата да подаде тъжба против него. Завела дело за домашно принуждение и единствено за няколко дни Районен съд е издал заповед за отбрана. Синът бил наказан да не доближава майка си, дома й, местоработата и нормалните й престояване места.

Един ден, в края на декември, мъжът се появил пред вратата на майка си. Той бил облян в кръв. Виждайки го по този начин дамата го пуснала вътре. Почистила лицето му, разрешила му да се изкъпе и го нахранила. Отново спорили за пари и алкохол. Последвал нов скандал и синът бил изпъден.

Не след дълго, единствено няколко дни след Нова година, мъжът още веднъж се върнал пред дома на майка си. Нахълтал натрапен вътре, пийнал и нападателен. Той почнал да наскърбява майка си, обвинявайки я, че поради нея го боли зъб. Хванал я за главата и почнал да я блъска в стената.

Под предтекст, че отива в тоалетната дамата съумяла да се скрие от нападателния мъж и да се обади на щерка си. Последната пък от своя страна повикала полиция.

По на—бързия метод екип на Първо районно се отзовал на адреса. Те заварили пияния мъж в спалнята на жилището. Последвал арест и по бързата процедура му било повдигнато обвиняване.

След няколко месеца синът се изправил пред Районен съд, където получил наказване затвор. Присъдата се изразявала в размер на 3 години и половина, при непоколебим режим.

Недоволен от това, мъжът подал тъжба против решението на първа инстанция пред Окръжен съд. В молбата си той написал, че не е знаел в какво се показва заповедта за отбрана, както и че в онази вечер майка му сама го е поканила в дома си.

По време на делото пред съда се изправила потърпевшата жена, както и щерка й. И двете са били безапелационни, че пловдивчанинът самичък е нахълтат в жилището, натрапен.

Що се отнася до заповедта, то същата е била подписана от мъжа пред представители на полицията в Първо районно. Освен това му е била прочетена и разяснена. Нещо повече – той към този момент е бил съден за сходно действие и преди се е сблъсквал със закона за домашното насили.

Именно заради това щенията му за по-леко наказване не били задоволени.

Както TrafficNews заяви, през 2021 година са се нараснали случаите на домашно принуждение в Пловдив. През миналите 12 месеци са формирани 252 каузи. От тях 14 са прекъснати, защото пострадалите отдръпват своите недоволства.

В 95 % от останалите случаи се издават заповеди за незабавна и непрекъсната отбрана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР