Многократният ни шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой е в очакване

...
Многократният ни шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой е в очакване
Коментари Харесай

Мартин Чой с първи тренировки на Пол Рикар

Многократният ни първенец по мотоциклетизъм Мартин Чой е в очакване на последния кръг от Световния шампионат за устойчивост, който следва на пистата „ Пол Рикар “ във Франция. Надпреварата още веднъж ще бъде 24 часа и започва в събота от 16:00 часа българско време, като финала е тъкмо след едно денонощие. 

43 тима, измежду които и отбора на Чой – Energie Endurance 91 ще се включат в тежката борба за призово класиране, която е последна от календара на ФИМ за 2022 година. Нов съотборник ще има единственият ни българин в надпреварата и това е Юго Жерар, който е добре прочут на мотоциклетната общественост с участията си в европейския и международен шампионат. Другият водач е италианецът Кристиан Наполи. Още във вторник тримата имаха опция да създадат по няколко обиколки на пистата, само че поради проблеми с електрониката на машината трябваше да влязат в бокса и механиците на отбора да работят по отстраняването им. В днешния следобед е първата подготовка за място в клас Superstock, а вечерта по стратегия са и нощните тренировки на пистата с дължина от 5.673 километра.

„ В доста положително въодушевление съм и подготвен за идното съревнование. Новият ми съотборник Юго Жерар е страховит експерт и бързо се интегрира към отбора. Тепърва ще стане ясно кой от нас ще излезе първи на пистата, само че това няма огромно значение, тъй като сме един екип и всеки е подготвен да се раздаде оптимално за крайната цел. Дано да имаме и шанс, тъй като следва 24-часова борба и нищо не се знае до финала. Последен кръг от Световния шампионат и точките са доста значими. До колкото знам ще има и много българи в зоните за аудитория, което е спомагателен тласък да виждаш родния трикольор около пистата “, показа Мартин Чой.

Организаторите на надпреварата чакат над 90 000 фенове да следят онлайн надпреварата. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР