Многохилядни митинги се проведоха и пред резиденцията на премиера Бенямин

...
Многохилядни митинги се проведоха и пред резиденцията на премиера Бенямин
Коментари Харесай

Невиждани протести в Израел

Многохилядни манифестации се организираха и пред резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в Йерусалим и в северния град Хайфа. Протестите са реакция против препоръчаните от държавното управление промени в съдопроизводството.

Опозицията ги дефинира като офанзива против демокрацията, защото биха улеснили Народното събрание да анулира решенията на Върховния съд с нормално болшинство. Според съперниците на нововъведенията, това ще осакати независимостта на съда, ще насърчи корупцията, ще накърни правата на малцинствата и ще подкопае доверието в правосъдната система.

Протестиращите споделят, че са очаквали сходни стъпки, само че не и в такава степен, нито толкоз бързо, откакто новото държавно управление се закле през декември. Против измененията се оповестиха основният арбитър на Върховния съд на Израел Естер Хаят и основният прокурор на страната.

Подобна позиция прозира и в дейностите на полицията. При реакцията си против група стачкуващи, които се опитваха да блокират централната автомагистрала „ Аялон ” в Тел Авив, от силите на реда обявиха, че ще реагират единствено...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР