Много внимателно гледах събеседниците ти преди мен. Запомних думите им.

...
Много внимателно гледах събеседниците ти преди мен. Запомних думите им.
Коментари Харесай

Анна Заркова: Всеки криминален авторитет може да получи за ползване, ако не бизнес, то държавен кабинет

Много деликатно гледах събеседниците ти преди мен. Запомних думите им. Много ми се желае да ти призная едно. Аз имам доста чудноват и противен табиет. Като видя един човек по тв приемника нещо да приказва, си припомням съвсем незабавно какво е правил и приказвал преди този момент. С месеци и с години обратно. Много неприятен табиет е. Това сподели журналистката Анна Заркова в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “.
Той е вредоносен за мен и близките. Въпросът за силоваците ме праща към нещо казано от някой преди този момент. Спомням си един откъс по памет: Всичко смислено в България работи в частния бизнес. В държавният работят единствено кратуните. Кратуните стартират да пречат на естествените хора, заради което частният бизнес би трябвало да им помогне. Тези думи ги сподели Бойко Борисов през 2001 година.

Тогава напусна частният охраняем бизнес и влезе в апарата на кратуните. И 17 години оказва помощ, както го схваща. Лошото е, че до момента в който той оказва помощ на естествените хора, все се намира някой, който да им пречи. Все пречи предходните ръководещи, пречат главанаците. Той назовава това, което ти наричаш силоваците-Митьо Очите и другите момчета. Те в годините на прехода много напреднаха. Минаха напред. Минаха тези, които оцеляха от гангстерската война.

Досега дълги години след гибелта на Васил Илиев те печелят от законен и елементарен бизнес-търговия с алкохол и цигари, някои са без бандероли и това не се вижда. Печелят от контрабанда на китайско карго. Тези компании на момчетата, основани по време на възхода на борческите компании ВИС и СИК, действат и до през днешния ден. Функционират в приятни и законни бизнеси като хазарта и туризма.

В България всеки престъпен престиж може да получи за прилагане, в случай че не бизнес за милиони, то държавен кабинет. Финансовите параметри са конкретизирани. Понякога се получават инциденти-чупят ти краката или убиват. Управляващите споделят, че това са битови произшествия, тъй като подобен е битът в България.

На мен ми се коства, че всичко, което ни се случва, е единствено и само по български модел, разказан от Станислав Стратиев. Половината от работните места са основани от престъпния бизнес-рекет, наркотрафик, кражба на Данък добавена стойност, телефонните измами. Тази предприемчивост основава на стотици хиляди добър стандарт. С нея те устоят фамилиите си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР