Много вероятно е в по-далечно бъдеще хората да бъдат изместени

...
Много вероятно е в по-далечно бъдеще хората да бъдат изместени
Коментари Харесай

Светлин Наков: Много вероятно е в по-далечно бъдеще хората да бъдат изместени от роботи

Много евентуално е в по-далечно бъдеще хората да бъдат изместени от роботи. За момента можем да преглеждаме изкуствения разсъдък като нов инструмент, който ни оказва помощ да бъдем по-ефективни, сподели в " Денят стартира " Светлин Наков - основател на " Софт Уни ".

" Едно време са прали на реката, един ден някой ще сгъва облеклата с гласови команди ", сподели той. Заради това, че е скъпо роботите ще заместят някои човешки действия, само че не всички. Наков предвижда, че специалности като обучение и опазване на здравето ще бъдат по-устойчиви. Хората, които работят на компютри, са застрашени. При специалности на интелекта, най-много неща свързани с езици, към този момент има прогрес.

Разбира се, има заплаха, че могат да се появят доста подправени неща, сподели той. Вече се вършат фотоси с изкуствен интелект - неща, които не са се случили.

Изкуственият разсъдък може да бъде и преподавател като ChatGPT.

На равнище разсъдък машината стартира да настига индивида и ще го задмине, сподели Наков. В някои области машината е по-добра от индивида. Първата стъпка е това, а идната е да стане по-добър от всички хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР