Много варненци се оплакаха от мръсния въздух във Варна в

...
Много варненци се оплакаха от мръсния въздух във Варна в
Коментари Харесай

Регистрираха сериозно замърсяване на въздуха във Варна

Много варненци се оплакаха от мръсния въздух във Варна в първия работен ден на годината. Мъглата на 3 януари в ранните часове беше с тежка неприятна миризма. Замърсяването на въздуха се удостоверява и от системата за наблюдаване на качеството на атмосферния въздух.

„ След няколко сутрини отвън Варна, за следващ път се увещавам в едно - въздухът във Варна, изключително заран, изключително зимата, е токсичен! “, това разяснява известният шоумен и претендент за народен представител от Политическа партия на последните избори Борис Касиков.

Отопление на твърдо гориво и превозът са двата съществени фактора, които способстват за замърсяването на въздуха във Варна. Това показан в средата на предходната година доклад за осъществяването на общинската стратегия за понижаване на нездравословните излъчвания. Измерванията на Община Варна сочат, че превишаването на количеството фини прахови частици на територията на града понижава в последните години. През 2021 превишенията на нормите са били 12, през 2020 – 16, а през 2019 – 19. Данни за миналата 2022 още не са оповестени публично.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР