Много трудно може да се постигне съгласие с някой, с

...
Много трудно може да се постигне съгласие с някой, с
Коментари Харесай

Томислав Дончев обясни на Хекимян защо са комплексарски въпросите му за срещата ЕС - Ердоган

" Много мъчно може да се реализира единодушие с някой, с който не си приказваш. Този път разговор имаше и срещата е сполучлива. До момента не е реализирано съглашение по връзки на Гърция и Кипър. " Това съобщи във връзка срещата Европейски Съюз - Ердоган във Варва вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на " Тази заран " по bTV.

Хекимян пожела да разбере, дали Ердоган е обяснил до къде се простират душевните му граници, само че Дончев го отвърна: " Когато имам опция да беседвам с министър-председателя още веднъж, ще го попитам. Дано и вие съумеете да го попитате. Това не оказва помощ на двустранните връзки "

" Звучи доста комплексарско изявлението, че шефовете ни са на посетители. Ние си вършим работата и това не е последната среща на това равнище. Има надалеч по-амбициозни мероприятия, които предстоят ", увери Дончев.

Попитан какво се случва с ЧЕЗ и договорката, той изясни, че е рано да се каже дали българската страна ще влезе в договорката за ЧЕЗ.

" България нито купува, нито продава. Това се взема решение от чешката дървата. Няма шокиращи детайлности и чакаме позицията от чешката страна. Имаме и арбитраж, който прави нещата комплицирани. Подобно решение, малко или доста, е изключително. Това е решение, което е въпрос на доверие, не е единствено потребителски въпрос. Ролята на страната като регулатор е съществена и задачата е да се спазят правата на жителите. Свръхрегулацията също не е алтернатива. Всеки може да приказва кое по какъв начин би трябвало да се направи ", заключи Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР