Много скоро протестите няма да само местни, тъй като това,

...
Много скоро протестите няма да само местни, тъй като това,
Коментари Харесай

Владимир Топалов от КТ Подкрепа: Парите от Брюксел за затварянето на ТЕЦ-овете са крайно недостатъчни

" Много скоро митингите няма да единствено локални, защото това, което ни се предлага с териториалните проекти, е същото, което до момента, само че с разликата, че е изменен текстът - вместо 15 000 души, се споделя, че от 2025 година би трябвало да се работи на 8 тераватчаса, което безусловно същото. Заради това не ги одобряваме тези териториални текстове, няма по какъв начин да се съгласим с сходна теза. Управляващите, които и да са те, идват да ни изясняват какво се решили други хора за Брюксел ", каза председателят на Федерацията на миньорите към КТ " Подкрепа " - Владимир Топалов, в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него това подсказва, че не ръководещите, а някой различен взема тези решения.

" Този някой различен очевидно договаря с Брюксел и на ръководещите задачата им е да ни обяснят по какъв начин това ще се случи. Вече се е оформила едни хора, които са специалисти, Брюксел си ги познава, те договарят с тях и оставам с усещането, че политиците са тези, които единствено извършват решенията. И се пробват да ни обяснят по какъв начин това нещо би трябвало да се случи, по какъв начин ние би трябвало да го приемем, тъй като било за положително ", добави Топалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той даде образец с Германия и съобщи: " Ако там същият брой хора бъде премахнат, се планува сума в размер на 80 милиарда евро. А в нашия случай - не повече от 3 милиарда Хипотетично Германия планува, че ще са им нужни сходен размер средства. У нас не знам кой го взе това решение. Това, което е записано в ПВУ - през 2025 година 40% понижение на излъчванията по отношение на 2019 година. В по-предишно решение има записан текст за затварянето и там е записано, че от 2038 година би трябвало да се случи. "

" Парите от Брюксел не са задоволителни, с цел да създадем каквото и да било. Алтернативата е, че ще вършим атомна котловина, само че такова знамение още не познаваме. Но с цел да я има алтернативата, би трябвало да я има действителен вложител. Проблемът е, че никой не споделя: " Дайте да работим ", а всеки споделя: " Нека затворим " Марица-изток ", а по-късно ще създадем това, което се изисква ", възмути се председателят на Федерацията на миньорите към КТ " Подкрепа ".

Той е на мнение, че някои хора се пробват да обяснят какъв брой " розово " ще бъде ситуацията, когато се затворят ТЕЦ-овете и е безапелационен, че по териториалният проект по никакъв метод не е изменен.

" Нямаме безапелационен отговор какво ще се случи, предходната седмица имахме среща. Колкото повече се срещаме, толкоз повече се убеждаваме, че държавното управление няма решение, няма работещ модел. Чисто политически се пробват да ни обяснят нещо, което и те не знаят какво е, само че видите ли светът би трябвало да се избавя, човечеството вреди, по какъв начин доста хора умират в резултат на излъчванията ", добави Владимир Топалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР