Много се спекулира с процентите... но България е с най-дълбоката

...
Много се спекулира с процентите... но България е с най-дълбоката
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Доходите трябва да растат поне с 10-15% на година, за да догоним европейците

" Много се спекулира с процентите... само че България е с най-дълбоката беднотия в Европейски Съюз. " Това сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в изявление за bTV.
Димитров посочи, че с повдигането на цената на тока нарастването на сметките ще е с към 1 лева, само че " и 50 ст. да му вземеш на пенсионера е доста. "
" Миналата година успяхме да договорим дружно с премиера Бойко Борисов 10% нарастване на заплатите в обществения бранш, усили се оптималния застрахователен приход и тавана на пенсията стана 1200 лв., към 40 милиона повече за енергийни помощи ", напомни още той.
" Не стана ясно с каква цел се предлага намаляването на Данък добавена стойност на храните. Нека да не лъжем хората, с тази мярка няма да паднат цените. Много хлебопроизводители споделят, че са стигнали до лимита на разноските си, това ще е глътка за тях ", разяснява още Димитров.
Той предложи да се понижи облагаемият налог на приходите: " Това е мярката, която ще остави пари в хората. Трябва да понижаваме косвените налози, само че е нужно да има спор за това. "
" От 12 години предлагаме да се усили цената на нощния труд. Поне с едно левче да се усили. Заплатите би трябвало да се усилват. Цените ще порастват и отсега нататък. Доходите би трябвало да порастват най-малко с 10-15% на година, с цел да догоним европейците ", счита още Пламен Димитров.
По-рано от КНСБ предложиха до 10 дни заплатен годишен отпуск за гледане на заболели родственици - чичовци, лели и братовчеди, да се вкара в нашето законодателство, оферират от КНСБ. Сега право на този тип обезщетение имат единствено тези, които би трябвало да се погрижат за болен член на своето фамилията - брачен партньор, родител, дете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР