“Много съм щастлива, че една от първите ми срещи като

...
“Много съм щастлива, че една от първите ми срещи като
Коментари Харесай

ДАЗД и децата умуват заедно: Как да се предпазят подрастващите от употребата на наркотици

“Много съм щастлива, че една от първите ми срещи като ръководител на Държавната организация за протекция на детето е точно с Вас. Знам, че тези, които през днешния ден се разделяте със Съвета, ви чакат доста вълнуващи моменти и отсега нататък ще покорявате върхове, тъй като го можете. От новите членове чакаме да бъдат също толкоз дейни по всички тематики, които Ви касаят, с цел да може дружно да осъществяваме още по-добри политики за децата “, по този начин доктор Теодора Иванова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето откри съвещанието на Съвета на децата.

Заседанието на Съвета е първо за нови 33-ма  членове. В Държавната организация за протекция на детето постъпиха десетки мотивационни писма за присъединяване в Съвета. След доста сложен избор, комисия с присъединяване на представители от академичната общественост, бизнеса, цивилен организации и Алумни клуба на Съвета на децата, дефинираха новите представители. Децата се сменят при приключване на двугодишен мандат или при навършване на 18-годишна възраст. На съвещанието следва избор на ръководител, заместник-председател и учредителен секретар.
 
 деца опиати iStock
В откриването на съвещанието на Съвета на децата присъединяване взе и заместник-председателя на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Kaсърова „ Изключително ми е прелестно да се срещна с толкоз млади, умни и амбициозни хора. Сигурна съм, че в края на това съвещание ще има доста хрумвания и оферти, които дружно с Вас  ще осъществяваме “, сподели заместник-председател Касърова.

„ Като съвещателен орган към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето, персонално аз и всички ние в ДАЗД, ще разчитаме на Вашите мнения и изразени позиции по значимите за децата тематики. Винаги съм вярвала, че единствено дружно – възрастните и децата ще намерим верните решения и по-добрите политики за Вас. А, кой по-добре ще може да показа желанията на децата от Вас – отличници, първенци в разнообразни спортове, призьори от интернационалните състезания, уредници на редица благотворителни събития “, добави доктор Теодора Иванова.

В продължение на три дни близо 40 деца от всички области в страната ще дискутират с сполучливи в своите сфери експерти, значими за тях тематики, като кариерно развиване, основаването на сполучливи старт ъп компании и заплахите от така наречен „ дизайнерски дроги “. Членовете на съвета на децата ще споделят техните упования по какъв начин информацията за вредите от използването на наркотични субстанции да доближи до всички деца по забавен метод и на наличен език.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР