„Много съм доволен от напредъка на строителството на автомагистрала „Струма.

...
„Много съм доволен от напредъка на строителството на автомагистрала „Струма.
Коментари Харесай

Премиерът инспектира работата по тунела „Железница” на АМ „Струма”

„ Много съм удовлетворен от напредъка на строителството на автомагистрала „ Струма ". Стотици хора работят, стотици фамилии имат заплати, предходната седмица платихме, тъй че за светлите празници хората да имат средства. Дайте им награди, виждате по какъв начин работят като пчелички ".

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред медии по време на инспекцията на строителните действия на автомагистрала „ Струма ". Премиерът Борисов бе безапелационен, че напредъкът на построяването на значимата пътна артерия е значителен като тук-там към този момент се инсталират мантинели, слагат се укрепителни мрежи и се приключват канавки. Към момента са изпълнени към 600 метра от северния и южния портал на тунел „ Железница ". Миналата година предварително беше пусната за придвижване правата от автомагистралата от Благоевград до метода към тунела. В момента се довършват останалите близо 6 км след „ Железница " в посока Гърция.

„ Първо е поляна, а по-късно - автомагистрала и вижте с каква съвременна техника се работи ", уточни министър-председателят Борисов. Той посочи, че екипите употребяват всеки един миг от времето, когато е удобно, и не стопират да строят, макар изключителното състояние поради COVID-19. „ Огромни уреди се вършат ", акцентира министър председателят Борисов и добави, че при строителството са спазени всички процедури във връзка с запазване на природата, с цел да не се навреди на околната среда в региона.

На инспекцията на трасето участва и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той осведоми премиера, че всяка заран на служащите се прави инструктаж както за сигурността на труда, по този начин и във връзка с защитните ограничения против ковид. „ Така е, да похвалим служащите, организацията - виждате всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините, ще стане добре ", акцентира министър-председателят Борисов.

Пред медиите министър председателят Борисов съобщи, че главната задача на държавното управление сега е да бъде опазен животът и здравето на българите. „ Трябва да се съблюдава заповедта на министър Ананиев въз основата на подаденото от Щаба и от най-хубавите потвърдени специалисти, тъй като нищо по-добро в света някоя страна не е приложила от България - тъкмо противоположното ", уточни министър-председателят. Той изрази убеденост, че до няколко месеца медицината ще разполага с ваксини и медикаменти против ковид. Премиерът добави, че държавното управление не стопира да работи интензивно за справяне със обществените и икономическите последствия от COVID-19. „ Всички бизнеси, производства, които могат да работят, работят, а тези, които не могат, след това ще ги компенсираме, ще им оказваме помощ. Държавата работи ", подчертава министър председателят Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР