Много родители дават на бебетата си твърди храни, без да

...
Много родители дават на бебетата си твърди храни, без да
Коментари Харесай

Откриха връзка между твърдите храни и съня на бебето

Много родители дават на бебетата си твърди храни, без да се преценяват с рекомендациите, че е добре децата да навършат 6-месечна възраст, преди да стартират да употребяват сходни храни, съобщи Франс прес.
 
Родителите се надяват, че по този начин децата им ще имат по-добър сън. Ново английско проучване поддържа това виждане, въпреки да не е намерило решение на проблемите, свързани със съня.
 
То обхванало 1303 деца на 3-месечна възраст в Англия и Уелс сред 2009 година и 2012 година Здравословното им положение било следено, до момента в който не навършили 3 години.
 
Родителите на половината от децата били окуражени да им дават твърди храни, като да вземем за пример риба и жито, преди дребните участници да навършат 6-месечна възраст, а останалите деца трябвало да бъдат кърмени, до момента в който не навършат половин година. 
 
Резултатите посочили, че участниците, които по-рано почнали да употребяват твърди храни, спели по-дълго време и по-рядко се будели нощем.-->
 
Оказало се, че децата, които консумирали твърди храни, се будели по-малко от 1,74 пъти нощем и също така сънят им бил по-дълъг. Резултатите от проучването са оповестени в JAMA Pediatrics.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР