Много простотии станаха в българската политика, а за съжаление -

...
Много простотии станаха в българската политика, а за съжаление -
Коментари Харесай

Александър Йорданов: България е влязла в зона на политическа ненормалност

Много простотии станаха в българската политика, а за жалост - и в европейската през последните години. Това разяснява евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов.

Отминалият мандат на Европейския парламент беше изпълнен с доста провокации - както за депутатите, по този начин и за жителите, уточни Йорданов. Сред тях: Брекзит, пандемията от ковид, войната в Украйна и активирането на терористични групи в Близкия изток.

Зелената договорка се оказа огромен проблем и би трябвало да бъде изменена по този начин, че да не тежи на живота на хората, счита Йорданов.

" ЕНП поддържа зелената договорка, само че тя би трябвало да даде късмет на стопанската система да се запази и развива ".

Политиката на разширението на Европейски Съюз визира България най-много поради договарянията за приемането на Северна Македония, уточни евродепутатът. Той е песимистичен, че управляващите в Скопие ще трансформират конституцията на страната и ще впишат българите в нея.

" Съдейки от изказванията които вършат македонските политици, тъй като те градят своята предизборна акция напълно на антибългарска основа ", посочи пред Българска национална телевизия Йорданов.

България е влезнала в зона на политическа аномалия след митингите през 2020 година и към момента не можем да излезем от нея, счита Александър Йорданов

" Истината е, че в Европа когато една партия завоюва изборите, тези, които са ги изгубили, дават опция тя да сформира държавно управление или съдружен кабинет. Няма такива нелепости като ротации, сглобка и така нататък Има изключения, само че не би трябвало да се водим по изключенията, а по демократичните правила ".

Йорданов е твърдо " за " ГЕРБ и Съюз на демократичните сили още веднъж да се явят дружно на евровота. На въпроса ще се кандидатира ли за нов мандат като евродепутат или пък в националния парламент, отговори: " Това ще реши моята политическа мощ - Съюз на демократичните сили, дружно с ГЕРБ. Мисля, че към момента мога да работя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР