Много прости и гениални решения са създадени вследствие на всеобщия

...
Много прости и гениални решения са създадени вследствие на всеобщия
Коментари Харесай

Знаете ли защо опитните руски шофьори винаги имат калиев перманганат в колата?

Много елементарни и гениални решения са основани в резултат на всеобщия недостиг, който беше настоящ за всички някогашни соц. републики. Едно такова се оказва освен потребно, само че от време на време жизненоважно, изключително имайки поради лютата съветска зима.

Зимният път е рисков и сложен. С течение на годините, макар всевъзможните нови джаджи и електронни асистенти, пътищата в Русия си остават предизвикателство. Ето за какво, опитните съветски водачи, когато тръгвате на път имат специфичен набор от движимости от първа нужда.

Опитните водачи се разграничават от начинаещите освен по способността си да карат безвредно, само че и по доста автентичен, на пръв взор, комплект съоръжение. Някой ще каже, че това е стар способ и може да се оправи с един мобилен телефон, само че специалистите по съветските пътища са на друго мнение.

Наличието на калиев перманганат в колата приказва освен за добра подготовка, само че и за огромен персонален опит. Добре познатите през зимата е замръзването. Двигателят на автомобила, макар всички подготвителни работи и инспекции, може ненадейно да " замлъкне ".

И би трябвало да изчакате помощ: от време на време лишава часове, а от време на време даже един ден. Как да не замръзнеш, когато дървесината в гората е мокра, моторът не пали и ръцете към този момент замръзват?

Диванните специалисти незабавно ще ви опишат за „ запалване на аварийна гума “ и „ източване на бензина от резервоара “. Отговаряме: в резервоара може да има дизелово гориво, което през зимата може да се възпламени единствено от тези, които в никакъв случай не са правили това.

В последна сметка при повреда в " нищото " е необходим огън. Огън, който би трябвало да се разпали. И тук, колкото и да е необичайно, калиевия перманганат ще ви помогне. Трябва да имате и парцал, който да потопите в разширителния съд на охладителната система.

След това този парцал се увива в плик, като преди този момент върху него се поръсва калиевия перманганат. Торбата се затваря компактно. След няколко минути ще стартира да пуши и по-късно ще се възпламени. Остава единствено да добавите дърва за огрев и да се сгреете.

Номерът е, че калиевият перманганат " в контакт " с глицерин, който съществена част в антифриза, се възпламенява доста бързо, създавайки задоволително условия за разпалване на огън и от най-влажните дърва за огрев.

Този дребен, на равнището на учебна образователна стратегия по химия, трик е избавил голям брой водачи, които през зимата са се оказали закъсали на необитаем път по безкрайните и безлюдни съветски ширини. И може би това е задоволителна причина да поставите пакетче с калиев перманганат в аптечката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР