Много пътници в самолет изпитват страх преди излитане. Независимо дали

...
Много пътници в самолет изпитват страх преди излитане. Независимо дали
Коментари Харесай

5 причини да не искаме да се качим на самолета

Много пасажери в аероплан изпитват боязън преди политане. Независимо дали страдате от аерофобия или не, коства си да се избавите от непотребните паники.

Самолетът се счита за най-безопасния тип превоз в света. По данни на Международната организация за гражданска авиация на милион излитания се пада единствено едно произшествие. Вероятността пасажер в аероплан да попадне в злополука е единствено 1/8 000 000.

Въпреки тази статистика, доста пасажери нервничат. Това е обикновено. Да се лети не е типично за индивида. Дори е неестествено.

Прилагаме 8 аргументи, заради които не си коства да се страхувате.

Страх 1: Страхувам се, че моторът ще излезе от строя и самолетът ще падне

Няма за какво да се боите от това. В актуалните самолети всички системи се дублират – има четири спирачни системи, три системи за стартиране на шасито, три горивни системи, три противопожарни системи и три системи за ръководство. Като най-малко моторите са два. Вероятността и двата да излязат от строя в един полет е незначително дребна.

Страх 2: Толкова е старшно, че би трябвало да пия алкохол в опит да се успокоя или просто да заспя

Много самолетни компании оферират алкохолни питиета на пасажерите. Трябва да знаете, че в композиция със сухия въздух в самолета алкохолът може да предизвика обезводняване. По този метод мъчно ще се справите с битката със страха. Точно противоположното – може да провокирате ненужно безпокойствие.

Страх 3: По време на полета вратата ненадейно ще се отвори

Самолетите постоянно минават техническо обслужване и предполетна подготовка. Може да бъдете уверени, че всичко до елементи е тествано. Освен това да се отвори вратата по време на полет е невероятно. На височина 9 000 метра върху вратата се оказва напън в размер на 9000 кг.

Страх 4: Панически се опасявам от турбуленция

Усещането за тресене в салона е по-силно, в сравнение с в действителност е. Самолетите са проектирани с оглед зоната на турбулентност. Това не оказва разрушително деяние върху тях. В многогодишната история на гражданската авиация няма нито един случай на аероплан, който се е разрушил поради турбулентност.

Страх 5: В мотора могат да влязат птици и да паднем

Самолетът няма да падне, даже и двата мотора да откажат. Неговата структурата е такава, че той може да се движи във въздуха даже с изключени мотори. Колкото до птиците, те са действителна заплаха, стига да става дума за цяло ято.

Има един случай – през 2009 година в Ню Йорк, тогава самолетът сполучливо се приводни в р. Хъдсън.

Източник: " Профит ".

Назад
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР