Много пъти сме казвали, че това порочно управление трябва час

...
Много пъти сме казвали, че това порочно управление трябва час
Коментари Харесай

Иван Иванов: Да се върне механизмът за подкрепа на земеделците, въведен от правителството с БСП

„ Много пъти сме казвали, че това порочно ръководство би трябвало час по-скоро да свърши. Виждаме, че те сами се движат към този край. Очевидно този пазарлък за постове няма да свърши добре, тъй като порциите във властта мъчно се разпределят. Ние ще помогнем с каквото можем това неверно и крадливо ръководство да завърши. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на NOVA News.
По думите на Иванов, който е и някогашен министър на земеделието, сега стачкуват всички земеделските производители поради спряната държавна поддръжка за бранша.
„ До този миг се работеше по един механизъм, който беше направен по време на нашето ръководство на Министерството на земеделието в границите на кабинета „ Петков “. Това беше изцяло разумно и обикновено, поради събитията на войната в Украйна и извънредно сериозните последици от нея, които се стовариха върху целия бранш и които трябваше да бъдат обезщетени по някакъв метод. До този миг този механизъм работеше добре, само че финансовият министър спря тези средства, земеделският министър не ги отбрани и беше разумно, че ще се стигне до тези митинги “, изясни той.
Иванов уточни изхода от тази рецесия: „ В цялостен размер да се върнат средствата от 420 млн. лева по така наречен Временна рамка за превъзмогване на следствията от войната в Украйна, с цел да могат нашите аграрни производители да бъдат обезщетени за всички тези отрицателни последици. Това беше предлагането на Българска социалистическа партия при разискването на държавния бюджет, което беше отхвърлено от болшинството, това е и настояването на земеделските производители. “
Той бе безапелационен, че не са решение предлаганите от ръководещите 150 млн. лева, които не се знае до кого и по какъв начин ще стигнат.  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР