Много пъти съм се връщал в България. Винаги се радвам

...
Много пъти съм се връщал в България. Винаги се радвам
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: Борбата срещу корупцията в България трябва да бъде проведена от българите

Много пъти съм се прибирал в България. Винаги се веселя да си поговоря с другари. Говоря като елементарен жители. Много обнадеждаващи неща се случват сега. Предпазливо оптимистичен съм към битката с корупцията в България. Президентът Радев е изразявал позиция за битката с корупцията. Това сподели някогашният дипломат на Съединени американски щати у нас Джеймс Пардю по БТВ.
Г-н lВасил Божков е в публичното полезрение в България от дълго време. Той не е нищо ново за българската сцена. Само се чудя за какво лиши толкоз време в България. Търсят се способи да се усъвършенства демокрацията. Има три-четири неща, които препятстват демокрацията у вас. Това е корупцията и проведената престъпност. Също по този начин няма самостоятелна публицистика. Надявам се да се развие самостоятелна медийна среда. Липсва политическа конкуренция- единствено ГЕРБ господства. Притеснява ме и енергийната ви взаимозависимост от Русия. Тя употребява въздействието си в България за не напълно демократични цели.

Необичайно е да се назови името на задграничен държавен чиновник за подкупен. Обнадежден съм. Но желая да се уверя, че това няма да е единствено краткотраен акцент в битката с корупцията.

Не познавам този арбитър. Вярвам в огромните риби. Вярвам, че в случай че преследваш огромните риби, след това всичко ще се подреди. Неотдавна конгресът на Съединени американски щати повдигна обвиняване за корупционни практики на президента на Съединени американски щати зарадиУкрайна. За страдание президентът не бе свален. И оставиха на хората да решат ориста на Доналд Тръмп през есента. Няма по-голяма риба от президента на Съединени американски щати.

Борбата против корупцията в България би трябвало да бъде извършена от българи. Посолството е осведомено с битката с корупцията в България. Имаме информация и решенията на кого да се разрешава да влезе в Съединени американски щати се основава на солидни доказателства. Докато бях там, отказахме достъп на десетки души. Имаше съображение за всяко решение.

Организираната престъпност и корупцията бяха огромен проблем. Процесът продължава и през днешния ден. Битката е нескончаема. Имаше доста мафиотски убийства. Гордея се, че докарахме ФБР, Агенцията за битка с опиатите. Но отново, както споделих, зависи от българите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР