Много от стопаните не смятат, че кучешката кашлица е опасен

...
Много от стопаните не смятат, че кучешката кашлица е опасен
Коментари Харесай

За кашлицата при кучетата

Много от стопаните не считат, че кучешката кашлица е рисков признак, на който би трябвало да обръщат внимание. Първото, което елементарни ви идва на разум в този случай е, че просто кучето е леко настинало или се е задавило. Разбира се, че това е допустимо да е по този начин, само че не са редки случаите, когато кашлицата при кучетата е обвързвана с доста разнообразни здравословни проблеми и болести, които изискват неотложно лекуване и посещаване при ветеринар.

И с цел да знаете дали кашлицата на кучето се явява симптом на съществено заболяване или е просто краткотрайно безпокойствие, вие би трябвало да обърнете внимание на:

- Забележете дали не се промени самото държание на животното. Ако не е палав питомецът ви, както нормално, има понижен вкус, както и загуба на тегло, тогава е добре да посетите доктор, който да прегледа животното;

- Вижте дали венците на кучето не са подути и дали са с естествен цвят, или дали няма съществуване на язви;

- Трябва да забележите и по кое време се появява кашлицата при кучето, а точно след физическа интензивност или в умерено положение, какъв брой е продължителна и каква е - суха, влажна, с храчки;

- Измерете температурата на кучето;

Възможни аргументи кучето да кашля

-Особености на дихателната система при някои породи кучета;

-Инфекция на горните дихателни пътища;

-Поглъщане на непознати предмети (парчета играчки, кост и други);

-Тонзилит и респираторни болести, съпроводени с формиране на храчки;

-Алергия;

-Кучешки зъбобол;

-Различни инфекции на устната кухина;

-Белодробни болести и пневмонии;

- Кучешки паразити;

- Колапс на трахеята;

-Травми на гърдите;

-Сърдечни болести при кучето;

-Рак при кучето.

 Защо кучето кашля

Ако кучето ви се изкашляло веднъж, то не би трябвало незабавно да се паникьосвате. Възможно е питомецът ви просто да се е задавил леко. Наблюдавате за неговото самочувствие и дали кашлицата ще спре или е била единична.

Ако обаче видите, че кучето ви кашля дълготрайно, то тогава незабавно го заведете на ветеринар, който да прегледа животното и да назначи лекуване съгласно положението на любимеца ви. И запомнете, никога не трябва да се занимавайте със самолечение, тъй като това може още повече да усложни здравословното положение на кучето, защото първоначално значимо да се обясни повода за кучешката кашлица.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР