Много от нас не могат да се разсънят сутрин, ако

...
Много от нас не могат да се разсънят сутрин, ако
Коментари Харесай

Прекалявате с кафето? Вижте колко точно може да изпиете на ден

Много от нас не могат да се разсънят заран, в случай че не са изпили чаша ароматно кафе. То ни разсънва и тонизира, подготвяйки ни за провокациите на деня. След изобилния обяд също обичаме да разпуснем с тонизиращата напитка, а може да си позволим и едно следобедно кафенце, което да споделим с сътрудниците по време на къса отмора от работните задания. Поръчваме го и когато сме на открито без значение от сезона.

А другите питиета, които се оферират в кафенета и заведения, могат да отговорят на всеки усет – еспресо, капучино, макиато и доста други. Има и доста способи на приготвянето му, като в някои страни изработката и потреблението на кафе са част от локалната просвета.

В последните години обаче стават от ден на ден мненията, че този табиет е нездравословен и би трябвало да се заобикаля. Колко кофеин да консумираме и дали кафето е положително за здравето, или ни вреди, са въпроси, по които има доста разногласия.

За наслада на феновете на кафето група специалисти заключи, че зависимостта от кофеина може да не е толкоз неприятна, колкото сме си мислили до момента.

 Кафета

След като прегледаха повече от 740 изследвания, учени от Международния институт по биологични науки откриха, че пиенето на нормалните ежедневни чаши кафе не носи риск за здравето. Данните посочили, че потреблението на 400 мг кофеин, което е еквивалентно на четири чаши кафе, е безвредно за възрастни, стига това количество да не се надвишава постоянно. Бременните могат да одобряват до 300 мг без нежелани резултати, а за децата е безвредно да употребяват единствено 2.5 мг дневно.

Американското изследване преглежда петте резултата на кофеина върху здравето, в това число остра токсичност, кости, сърце, мозък и репродуктивна система. За да се опитат да дефинират успеваемостта му, откривателите направили просторен обзор на изследванията, оповестени сред 2001 и 2015 година.

 Кофеин

Това обезпечава доказателства, които подкрепят разбирането ни за въздействието на кофеина върху човешкото здраве, споделя водещият създател – доктор Ерик Хенджес, изпълнителен шеф на института. Също по този начин това обезпечава на изследователската общественост данни и скъпи доказателства в поддръжка на създаването и осъществяването на бъдещи проучвания за сигурността на кофеина, които ще окажат влияние върху публичното здраве. Пълната бистрота, с която се споделят данните, ще насърчи други откриватели да надграждат тази работа.

Въпреки това разликата в наличието на кофеин в другите типове кафе, които се оферират, може да докара до по-висок дневен банкет, в сравнение с мислим. Също по този начин е значимо да се регистрира, че има и други артикули, които съдържат кофеин, каквито са зеленият и черният чай, тъмният шоколад, някои безалкохолни питиета, даже и някои медикаменти. Младежите би трябвало да внимават с енергийните питиета, които съдържат огромно количество кофеин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР