Много от изборите, които правим в живота са обект на

...
Много от изборите, които правим в живота са обект на
Коментари Харесай

10 неща, които не дължите на никого

Много от изборите, които вършим в живота са обект на любопитни въпроси и мнения от близките. Изглежда, че всеки има мнение по отношение на това, което вършим, по какъв начин би трябвало да се държим и по какъв начин да поддържаме връзка с другите. Понякога хората стигат до такава степен, че желаят пояснения за решенията или изборите, които вършиме в личния ви живот, написа BrightSide.

Популярният блогър и психолог Дейвид К. Уилям твърди, че въпреки и от време на време да се усещаме длъжни да им отговорим, някои неща просто са единствено и само персонални. Ето неговия лист с 10 неща, за които не дължите на никого пояснение (дори и да си мислите, че трябва).

1. Не дължите опрощение на някого, в случай че не съжалявате

 10 неща, които не дължите на никого

Ако не съжалявате за вашите дейности, към момента смятате, че някой не е прав за нещо, или не ви е грижа дали ще ви елементарни, то не би трябвало да се извинявате. Много хора бързат да предложат извинения и се пробват да поправят нещата, макар че към момента не са подготвени, а това единствено утежнява обстановката и носи повече проблеми. Не би трябвало да се извинявате, в случай че не съжалявате или другата страна не е изслушала вашата версия на нещата.

2. Не дължите на никого пояснение с кого и къде живеете

Дали живеете с някогашния си другар или някогашната другарка, спите из хотели в цялата страна или живеете с родителите си, макар че сте минали двадесетте години, не е нужно да обяснявате на никого – с кого и за какво живеете, в случай че не желаете. Ако сте наясно с ситуацията, то това значи, че имате свои лични аргументи, които са персонални.

3. Не дължите на никого пояснение, че желаете да прекарате известно време сами

 10 неща, които не дължите на никого

Може да се притеснявате, че ще ви сметнат за „ недодялан “, „ анти-социален “ или „ дистанциран “, когато се откажете от едно или друго нещо, тъй като имате потребност да прекарате известно време сами, с цел да се отпуснете или просто да се насладите на хубава книга. Да желаете да прекарате време само в личната си компания е изцяло естествена, естествена и даже нужна процедура, която повече хора би трябвало да одобряват. Прекарвайте това време уверени, че не дължите на никого пояснение за това.

4. Не дължите на никого „ да “ за всичко, което ви споделят

В правото сте да кажете “не ”, когато не съществува основателна причина отговорът да е “да ”. В реалност, най-успешните хора в света са тези, които са овладели изкуството да споделят “не ” на всичко, което не е приоритет. Отчетете добротата на хората и бъдете признателни за нея, само че не се опасявайте общително да откажете нещо, което отвлича вниманието от главните ви цели и цели.

5. Не дължите на никого пояснение за питателните си желания

 10 неща, които не дължите на никого

Има избрани храни, които по една или друга причина въобще не обичате, в това число и заради здравословни аргументи. Изобщо не сте длъжни да обяснявате на някого за какво предпочитате избрани храни. Ако някой ви вади душата да му кажете за какво ядете или не ядете избрани храни, измъкнете се с отговора, че просто се чувствате по-добре, когато ги/не ги консумирате.

6. Не дължите на никого пояснение за външния си тип

Може да сте стройни, цялостни, високи, ниски, красиви или каквито и да е, само че не е нужно да обяснявате на никого за какво изглеждате по този метод. Външният тип не би трябвало да дефинира вашето самоуважение.

7. Не дължите на никого пояснение за персоналните избори в кариерата и живота

 10 неща, които не дължите на никого

Понякога събитията ни принуждават да избираме сред работа и това да водим един по-бохемски живот. Решението не постоянно е елементарно – може да изберете да градите кариера, не тъй като не ви е грижа за фамилията си или нямате обществен живот, а тъй като работите върху нещо, което ще ви даде сигурност в бъдеще. Така или другояче, не дължите пояснение за избора на кариера пред вашия персонален живот (или обратното), стига да знаете какво вършиме и за какво го вършиме.

8. Не дължите на никого пояснение за религиозните или политически си възгледи

Независимо дали сте демократ, републиканец, католик, протестант или мохамеданин, не дължите на никого пояснение за това за какво сте това, което сте и в какво вярвате. Ако някой не може да ви одобри подобен, какъвто сте, то това е техен персонален проблем – не ваш.

9. Не дължите на никого пояснение за половия си живот

 10 неща, които не дължите на никого

Докато е налице единодушието на двама възрастни, не дължите на никого пояснение за това къде, с кого и по какъв начин водите половия ви живот. Можете да изчаквате брак, да флиртувате с разнообразни хора или да експериментирате с ориентацията, само че не би трябвало да обяснявате вашите полови желания на никого.

10. Не дължите на никого среща, единствено тъй като са ви поканили

Някой може да е добър, добре изглеждащ и даже да ви е заинтригувал, само че не сте длъжни да отидете на среща с него, единствено тъй като ви е поканил. Ако надълбоко в себе си чувствате, че не желаете да отидете на тази среща, не го правете. Може да дадете пояснение, само че бъдете къси и се придържайте към решението си.

– Превод: obekti.bg –
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР