Много от българите, които предпочитаха да си резервират или платят

...
Много от българите, които предпочитаха да си резервират или платят
Коментари Харесай

Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

 Много от българите, които избраха да си резервират или платят почивката авансово, се оказаха като попарени около пандемията и измененията, които тя донесе в международен мащаб.

Покрай всичко това и доста туроператори банкрутираха, други пък просто нямаха вид да изпълнят авансово уговорените екскурзии.

Не по този начин стои въпроса с българка, която споделя историята си в един от форумите за туристи. Тя също платила авансово, само че най-после останала сюрпризирана, написа Блиц.

" Здравейте, пиша този пост, с цел да споделя с вас какво положително ми се случи. Всяка година към ноември и м.декември си закупувам отмора в Гърция, защото употребявам 30% отстъпка. И през 2019 ноември направих същото, защото към този момент бях употребила услугите на туроператора, взех решение да платя на 100%. 

Речено сторено. Избрах същия хотел, в който към този момент бях отсядала, защото в района има много неща, които не съумях да видя и да изтараша. 

Дойде 2020 и КАРАНТИНАТА! Видях по какъв начин затварят градове, граници, паркове... всичко, целият свят се обърна с краката на горе. Умишлено отказвах да мисля за предплатената отмора и дали туроператорът няма да банкрутира. 

Исках да пребивавам в илюзията, че всичко ще отмине и въпреки всичко ще отида на море.... Днес до момента в който бях на работа и тънех в блажено невежество звънна мобилния ми телефон.

Ужас, туроператорът! Сви ми се стомахът, ръцете ми се разтрепериха, не желаех да се върна в действителността. Вдигнах и напряко попитах: " Добри или неприятни вести? "  

Отсреща спокойния глас на шефа на организацията ме потърси поименно, не можех да преценява гласа му и стиснах крепко телефона... " И двете! Хотелът, който запазихте този сезон, няма да отвори! (Колко постепенно говореше, искаше ми се да му кресна в слушалката). Но ( с най- дългото " О ", което бях чувала). Преместих резервацията в различен хотел, за същия интервал.

Вие няма да доплатите нищо и този хотел е два пъти по-скъп ", изясни ми туроператорът. 

(Замълчах, не знаех дали съм чула вярно... още осмислях това, което чух..  сега той се опитваше да познае гласа ми). 

Споделям всичко това с вас с цел да ви кажа, че очевидно има и коректни търговци. Щастлива съм, че ще отивам на море! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР