Много оставки бяха поискани днес и в Народното събрание заради

...
Много оставки бяха поискани днес и в Народното събрание заради
Коментари Харесай

След безредиците в София: Ще има ли оставки?

Много оставки бяха поискани през днешния ден и в Народното събрание поради окървавяването на митинга нощес.

Първо по-голямата част от политиците желаеха оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов. Управляващите от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " и Българска социалистическа партия желаеха оставката на вътрешния министър с претекстовете, че Министерство на вътрешните работи не се е справило и се е стигнало до окървавяване на митингите. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи обаче не са на това мнение. Според тях вътрешният министър не би трябвало да понесе отговорността за това и желаеха оставката на спортния министър.

Разнопосочни бяха мненията и по отношение на отговорността на новия столичен кмет Васил Терзиев. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са на мнение, че и той носи отговорност за митингите и тяхното окървавяване. Управляващите го опазиха, като споделиха, че той е кмет единствено на три дни.

" Ясно се разгласяваме за оставката първо на Боби Михайлов. Този човек би трябвало да си отива оптимално бързо. Искаме оставката и на Калин Стоянов, тъй като това, което видяхме всички, е неприемливо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов би трябвало да понесе своята отговорност ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ .

" по тази причина, че нагнетяваше няколко дни напрежението. Преди него Борислав Михайлов би трябвало неотложно да си подаде оставката. Терзиев, който позволи да се съберат футболни хулигани, агитки, сякаш на кротичък митинг. Как ще събереш враждуващи от десетилетия агитки на кротичък митинг бе хора. Заради един да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи София се проля в кръв, тъй като Терзиев даде позволения ", разяснява Бойко Борисов, водач на ГЕРБ .

" Искам да попитам по кое време кметът на София при всички митинги до момента е поел отговорност за организацията на публичния ред. За да желаеме отговорност на кмет на три дни, който още не е назначил екип, през който да го прави това нещо, в случай, че кметът няма действителни пълномощия, свързани с управлението на Министерство на вътрешните работи ", сподели Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " .

" Според мен казусът е доста друг. Аз от дълго време знам, че те ще желаят тази оставка, имаме сведения и е хубаво да започнете да търсите вътрешния министър, като се надявам той да има доблестта да каже истината, че е бил притискан от тях на изборите, с цел да работи в интерес на ПП-ДБ и по тази причина му желаят оставката. Разбрах от хора от екипа му, че поради това му желаят оставката. Кметът на София е отговорен, министърът на спорта е отговорен, че позволи това. Тези ултраси бяха супер нападателни, а какво трябваше да вършат служителите на реда - да оставят да ги пребият, да ги убият, а те ги познават, тъй като тези хора са едни и същи ", разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски .

" Искаме оставката на министъра на вътрешните работи. То е война и Министерство на вътрешните работи не се оправи. Не виждам за какво спортният министър би трябвало да си подава оставката. Кметът би трябвало да позволи или спре митинга, в случай че се отнася до окървавяването - това е отговорност на Министерство на вътрешните работи. Терзиев е виновен дотолкоз, че е разрешил митинга. Ако не го беше, щеше да го обвинят, че е лимитирал човешките права ", съобщи Корнелия Нинова, водач на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " .

" Това, което се случи нощес, за нас беше следващ вулгарен спектакъл. От една страната имаме представители на агитки, които нямат кой знае какъв брой общо с футбола и са директно свързани и следени от ГЕРБ. От друга страна имаме министър на вътрешните работи, който е част от държавното управление на ГЕРБ ", сподели Костадин Костадинов, водач на " Възраждане " .

" Беше ясно какво ще се случи нощес в случай, че Футболният съюз с това управление, което от дълго време трябваше да си замине, предизвика всички. За какво им трябваше да затварят стадиона? Трябва да си подаде оставката цялото държавно управление. И Калин Стоянов и министър-председателят, и на стопанската система, всички заедно да си подадат оставката, тъй като не могат да се оправят с нито една рецесия ", съобщи Тошко Йорданов, ръководител на " ИТН " .


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР