Много оръжейни компании се сблъскаха с препятствия при приспособяването към

...
Много оръжейни компании се сблъскаха с препятствия при приспособяването към
Коментари Харесай

Watchdog: Западните оръжейни компании не успяха да увеличат производствения си капацитет през 2022 г. поради войната в Украйна

„ Много оръжейни компании се сблъскаха с трудности при приспособяването към производството за военни дейности с висока активност “, сподели Луси Беро-Сюдро, шеф на самостоятелния Програмата за военни разноски и произвеждане на оръжия на института.

SIPRI сподели, че приходите на 42-те американски компании в листата – представляващи 51% от общите продажби на оръжия – са спаднали със 7,9% до 302 милиарда $ през 2022 година От тях, 32 записаха спад в приходите от оръжие на годишна база, като множеството от тях се позоваха на продължаващи проблеми с веригата за доставки и дефицит на работна ръка, произлизащи от пандемията COVID-19.

Нан Тиан, старши откривател в SIPRI, сподели, че " започваме да виждаме приток на нови поръчки, свързани с войната в Украйна. "

Той цитира някои огромни американски компании, в това число Lockheed Martin и Raytheon Technologies, и сподели, че заради „ съществуващите насъбрани поръчки и компликациите при увеличение на индустриалния потенциал, приходите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР