Много необикновени истории има в спорта и много интересни спортисти.

...
Много необикновени истории има в спорта и много интересни спортисти.
Коментари Харесай

Лени Медсън – световната шампионка при мажоретките, която избра България

Много невероятни истории има в спорта и доста забавни спортисти. Сред тях е и американката Лени Медсън, която на следващия ден ще играе за България на Европейските игри в Минск (Беларус). Всъщност и другият ни представител – Йордан Александров при мъжете, идва от страната зад Океана. Двамата ще вземат участие в многобоя. Лени към този момент дебютира за страната ни на Европейското състезание в Шчечин (Полша), където остана 36-а в квалификациите. Само дни по-късно тя стана международна шампионка при мажоретките, a 14 000 фенове участваха на надпреварата, което беше излъчено директно по ESPN.

През 2012-а взех решение да се опитвам в гимнастиката, само че започнах да упражнявам съществено две години по-късно. Явно е, че съм го правила доста по-малко от другите момичето. Тренирах с Кайла Рос и тя беше моето ентусиазъм, помагаше ми с това, че беше моят образец. Тя е една от тези, които ме въодушевяваха по време на Олимпиадата. Така че е ясно, че моята история е по-различна. Мого хора в гимнастическия свят имат предразсъдъци към мажоретките. Понякога ме разискват, само че имам вяра, че самата аз мога да бъда ентусиазъм. Научих се, че хората по този начин или другояче приказват, само че е значимото да правиш това, което те прави благополучен. Това е твоят живот, радвай му се и преследвай фантазиите си “, споделя Лени по време на Еврпейското.

„ При мажоретките те учат да предизвикваш себе си, да си смел, да се бориш. Много хора мислят, че гимнастиката за мен е полуда, само че няма да се откажа. Това, което научих при мажоретките е в никакъв случай да не се предавам. За мен Европейското е огромна мотивация. Имам огромно предпочитание да се върна в залата и да надграждам. Това съревнование е път напред “, прибавя 18-годишното момиче с български корени.
 Освен Кайла, тя се възхищава и на Али Райсман: „ Али е най-голямата. Али и Кайла. Изпълнението на земя на Али беше толкоз друго, че взех решение, че желая и аз да опитам в гимнастиката. През 2015-а бях на лагер с нея й споделих: „ Знам съчетанието ти на земя “, а тя изиска да го види, след което го изпълних. Двете са страхотни и желая да бъда като тях “.

Пътят й в гимнастиката не е лек: „ Имах купища разочрования и даже си мислех, че този спорт не е за мен. Но постоянно когато ти е най-трудно, би трябвало да помислиш, че това не е моментът да се откажеш. Исках да го направя, само че си постановявах да продължа. Стъпка по стъпка напред “.

Лени Медсън е родена на 14 март 2001 година в Германия, където татко й (американец) работи. Майка й Диди е българка и ще бъде до нея на Игрите в Минск. Родителите й са треньори по мажореен спорт и скокове на батут.

beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР