Много ме озадачи в Мастършеф“ това, че хората отварят черни

...
Много ме озадачи в Мастършеф“ това, че хората отварят черни
Коментари Харесай

Шеф Петров заплаши MasterChef: Всеки добър адвокат може да ви осъди

„ Много ме озадачи в „ Мастършеф “ това, че хората отварят черни миди сурови - споделя началник Петров и прибавя: Това за мен е напряко подсъдимо! Първо, тъй като само стридите и от време на време мидите сен жак се отварят сурови и никои други. “ Според устатият Петров черните миди са безусловно неразрешени за обработка преди варене. Най-малкото тъй като са доста твърди и при отварянето им може да се стигне до произшествия като порязване.

„ Всеки един добър юрист в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови “ - безапелационен е шефът. Топ готвачът прибавя, че мидата би трябвало да се постави за секунди във вряла вода и по-късно тя сама се отваря. Според него няма логичност да се отвори сурова мида, която по-късно ще бъде сготвена.
Реклама
„ Има и още едно предписание: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, тъй като е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което даже не се усеща. Това парче, може да ти влезе в червата и да ти направи огромни проблеми. Петров споделя също, че проявлението на такива практики могат да накарат някого да се нарани у дома и когато се пореже с някоя мида, може да каже: „ Ами аз гледах от „ Мастършеф “.

Според Петров сходни излъчвания би трябвало да наемат кулинарни консултанти, тъй като рано или късно някой ще ги осъди за нещо. От самото предаване отхвърлиха да разясняват думите на готвача. Проверка на „ България Днес “ в интернет откри, че черни миди постоянно се отварят, преди да се готвят. По този метод да вземем за пример се готви в Англия. На доста други места по света също черните миди първо се отварят и след това се готвят. Всеки началник си е началник и самичък си взема решение какво да прави.
Реклама
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР