“Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот, всичко

...
“Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот, всичко
Коментари Харесай

5 малки крачки към по-щастлив живот

“Много малко е належащо, с цел да имате благополучен живот, всичко е в самите вас, във вашия метод на мислене ” Марк Аврелий

Много хора крачат нещастно по пътя на живота. Преживяват нещастни любови, проблеми в работата или просто липса на интерес към всичко. Да, постоянно ще има какво да ви тревожи, само че чувството за благополучие зависи от вас. Ето няколко дребни неща, които може да измененията:

1. ВЕЩИТЕ НЕ НОСЯТ ЩАСТИЕ.
“Беден е друг, който има малко, а този, който желае повече ” Сенека
Психолозите разкриха тайната на щастието
Тайната на щастието е в това да се грижиш за другите и да ги правиш щастливи, са изяснили психолози. Помощта за другите разрешава да се...
Прочети повече
Всички се възхищаваме на красиви и скъпи движимости. Искаме нова кола, по-хубав тв приемник, по-нов модел смарт телефон. Щастието от новата облага бързо отминава, а ние към този момент желаеме нещо друго и по този начин до безконечност. Ще бъдете ли щастливи, в случай че ви покачат в работата? Животът ви ще стане ли по-хубав с нова кола? С най-новия смарт телефон? Временно, може би. Но този циничен кръг няма край. Затова се назовава още “хедонистична бягаща пътека ”. Ако го разберете в точния момент, ще скочите от бягащата пътека, с цел да не се връщате първоначално още веднъж и още веднъж.  

2. ИЗЛИЗАЙТЕ ИЗВЪН ЗОНАТА СИ НА КОМФОРТ.
“Правете всеки ден нещо, което ви плаши ”, Елинор Рузвелт

Комфортната зона е като затвор. Да, кара те да се чувстваш на несъмнено място. Но по какъв начин можеш да растеш като персона, в случай че се страхуваш от нови неща? Правете неща отвън зоната си на комфорт. Започнете с нещо напълно дребно:
- пуснете си леден душ последните 2 минути в банята, преодолейте първичния дискомфорт;
- изключете си телефона за един ден, никакви известия, никакви обществени медии;
- пробвайте нова храна;
- говорете с чужд, с някой в магазина, с родител в учебно заведение. Ще бъдете сюрпризирани какъв брой нови и забавни неща може да научите от инцидентни диалози.

3. БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ.
" Мъдър може да се назова този, който не тъжи за нещата които няма, а се радва на тези, които има " Епиктет

Еми отива в Дисниленд, Кейт получи покачване. Това е ужасно! Радвайте се на непознатите триумфи. Да, от време на време хората са склонни да изпитват ревнивост, човешко е. Но постоянно гледайте не какво имат другите и за какво вие го нямате. Ценете това, което имате и бъдете признателни. Веднъж в случай че имате тази настройка, ще видите, че не може да изпитвате ревнивост или злоба към щастието на другите. 

4. СТРЕМЕТЕ съдебна експертиза КЪМ СЕБЕПОЗНАНИЕ.
“Да познаваш другите е просветеност. Да познаваш себе си е същинска мъдрост ” Лао Дзъ

Преди да знаете какво ви прави щастливи, би трябвало да познавате себе си. В този забързан свят рядко имаме време просто да седнем и размишляваме. Имейли, известия, телефонни позвънявания, обществени медии. Дори, като си легнем, съзнанието ни препуска и се тревожи за идни задания. Отделяйте малко време всеки ден за релакс. Намерете умерено място, затворете очи и се вгледайте в себе си. Какво направихте през днешния ден, предходната седмица, през годината? Как се отнасяхте с околните си? За какво мечтаете? Не се съдете. Оставете мислите ви да текат и не ги разсейвайте.  

5. СПРЕТЕ ДА МИСЛИТЕ КАКВО МИСЛЯТ ДРУГИТЕ.
“Бъдете такива каквито сте и казвайте каквото чувствате, тъй като тези, които са срещу, не са значими, а тези, които са значими, няма да са срещу ” Д-р Сюс

Спрете да желаете да угодите на другите! Правете това, което ви прави щастливи. Не се извинявайте. Не позволявайте да ви манипулират прочувствено. Обграждайте се единствено с хора, които ви ценят. Изключете токсичните хора от живота си. 
10 навика на щастливите дами
Колкото повече остаряваме, толкоз по-лесно ни е да разбираме какво ни прави щастливи и какво не. Да, от време на време вършим взаимни отстъпки поради...
Прочети повече

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР