Много котки по правило се чувстват доста комфортно в апартаменти,

...
Много котки по правило се чувстват доста комфортно в апартаменти,
Коментари Харесай

Вижте кои котки са идеални за дома ви

Много котки по предписание се усещат много удобно в жилища, при изискване че има къде да играят и с какво да задоволяват любознанието си. Някои породи обаче са по-подходящи за живот в дребни пространства. Тези писани нормално имат по-спокоен и дисциплиниран темперамент, написа уеб сайтът The Spruce Pets, представен от в. " Телеграф "

Международни специалисти показват 10 породи котки, които е най-удачно да се отглеждат в апартамент. Като цяло съветът им е хората да се въздържат от гледането на доста умни домашни питомци, защото дребното пространство няма да им обезпечи задоволително място за интензивност. В резултат на това писаните могат да стартират да демонстрират разрушително държание.

Кои са най-подходящите котки за развъждане в апартамент?

Американската късокосместа котка е много умерено животно, което обича да прекарва време със своите стопани. За благополучен живот на представителите на тази порода са нужни единствено няколко играчки и необятен перваз на прозореца, от който могат да следят какво се случва в близост.
Бирманската котка е вежлив домакински любим, който не изисква доста място. Тези спокойни писани желаят просто да бъдат там, където са обичаните им хора, тъй че размерът на къщата не е от изключително значение за тях.
Британската котка е извънредно адаптивна порода, която без проблем може да живее в апартамент. Тези тихи и спокойни писани нормално избират да мързелуват, вместо да " препускат " из къщата. Когато жадуват за игра обаче, те могат да получат прочут прилив на сила.
Бирманските късокосмести котки се славят като спокойни и мързеливи. Те избират непрекъснатата компания на стопаните си или на други домашни питомци, с цел да не се усещат самотни. Въпреки че от време на време са склонни да се разиграят, за тях размерът на жилището също не е от голяма важност.
Екзотичната котка е късокосместа версия на персийската котка. Подобно на дългокосместите си роднини тези писани са кротки и привързани и избират топъл скут или мека възглавница пред дейните занимания.
Заради приятния си и отзивчив темперамент котките от породата Мейн Куун са наричани " нежни колоси ". Тези огромни писани обичат да поддържат връзка със своите хора, само че нормално не изискват внимание. За заниманието им са задоволителни играчки и прозорец, през който от време на време да гледат на открито.
Персийските котки схващат цената на разпускането и почивката. Нежните и спокойни писани от тази порода са подготвени на драго сърце да се " разплуят " върху всяка налична мека повърхнина, изключително в скута на стопаните си. Те не изпитват изключително увлечение към катеренето и скачането, което ги прави изключително подобаващи за дребни домове. И въпреки да се радват на компанията на стопаните си, тези котки могат да се забавляват и сами.
Писаните от породата Регдол са идеалните питомци за хората, които обичат да държат животни в скута си. Тези котки показват умерено равнище на сила, елементарно се приспособяват към разнообразни житейски обстановки и не са изключително игриви. Любимото им занятие е да следват стопаните си.
Руската синя котка е любвеобвилно творение, което със удовлетворение прекарва част от деня в усамотение, греейки се на слънце. На писаните от тази порода не им е належащо доста пространство, защото нормално са тихи и пасивни.
Шотландските клепоухи котки са приветливи и кротки и се приспособяват добре към разнообразни обстановки, включително и към живот в апартамент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР