Много качествена българска музика, която не се излъчва, защото ефирът

...
Много качествена българска музика, която не се излъчва, защото ефирът
Коментари Харесай

Нона Йотова предлага налагане на квоти за българска музика

Много качествена българска музика, която не се излъчва, тъй като ефирът е залят с американска музика. От доста години монополите на огромните музикални компании превзеха ефира. Ако има квота музикалните редактори ще би трябвало да потърсят новата българска музика и тогава създателите ще получават и по-нормално възнаграждение. Това сподели по Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия Нона Йотова.

Тя беше безапелационна, че не приема грубия и циничен език от трибуната на Народното събрание. Йотова напомни, че през предходната седмица е заседавала парламентарната комисия за връзка с неправителствените организации и тъжби на жителите. На нея е била прегледана петиция на самостоятелни музикални продуценти. Те са желали смяна на Закона за радиото и малкия екран за въвеждане на наложителни квоти за българска музика. "

Йотова изясни още, че в случай че се пуска повече българска музика, българските създатели ще могат да получат и повече средства от авторски права, което би ги подтикнало да основават повече наши песни.

Нона Йотова изрази вяра, че в Народното събрание ще бъде гласуван и културният чек, който ще подтиква младите да вървят повече на спектакъл, опера, балет, да посещават изложбени зали. До този миг обаче, ръководещите не са показали схващане по тематиката.

Нона Йотова честити Международния ден на театъра на всички свои сътрудници и на българската аудитория.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР