Много жители на София смятат, че градът няма накъде повече

...
Много жители на София смятат, че градът няма накъде повече
Коментари Харесай

Около София ще се строят десетки нови затворени комплекси

Много поданици на София считат, че градът няма накъде повече да пораства и че инфраструктурата в Столична община мъчно устоя на непрекъснато увеличаващия се напън от хора и коли. Видимо обаче вложителите са на безусловно друго мнение. През последните шест месеца в Регионалната ревизия по околната среда и водите в София са импортирани над 20 претенции за допускания на планове за създаване на нови затворени комплекси към София. В тях се възнамерява да се построят над 320 нови здания. Някои от новите комплекси ще се състоят единствено от еднофамилни къщи, само че има и проекти за смесено застрояване с къщи и блокове.    

Част от новите затворени комплекси ще се построят в урбанизирани зони като Бистрица, Владая, регион „ Витоша “, Банкя. В същото време обаче многочислени са и настояванията за градежи на нови квартали в по-отдалечени територии като Костинброд, Елин Пелин, Нови Искър и други Прави усещане, че огромна част от плановете плануват канализационните води да се събират в изгребни ями и след това да се извозват. Така се взема решение казусът с отпадъчните води в съвсем всички региони на и към София, в които няма построена канализация.   

Едно от най-мащабните капиталови оферти е импортирано преди дни и е за огромен нов комплекс във вилна зона „ Бункера “ под Бистрица. Кварталът ще се състои от 55 ниски еднофамилни и многофамилни здания. Възложител на строителството е компанията „ София Вилас Клуб “, която към този момент построи затвореният комплекс " София парк вилас "  срещу Бизнеспарка в " Младост ". Следващият й план е точно от тези, в които мръсните води ще се събират в новоизградена водоплътна изгребна яма. „ За всички здания ще има обособени самостоятелни дворни пространства, а за целия комплекс няколко огромни общи паркови пространства с ситуирани върху тях спортни стадиони и детски площадки. Предвижда се в комплекса да се построи вътрешноалейна мрежа, постройка за публично обслужване и защита, както и новопроектирани трафопостове “, написа още във импортираните документи.

Отново за региона към Бистрица през ноември е импортирано и още едно капиталово предложение. То е за градеж на 46 блока на по три етажа с по 4 жилището на етаж. Собственик на този комплекс ще е компанията „ Бистрица Вилас “. „ Инвестиционното предложение планува за филтриране на битово-фекалните отпадъчни води да се осъществя модерна модулна местна пречиствателна станция “, излиза наяве от документите.

Неотдавна в РИОСВ-София е импортирано също много огромен план за градеж в регион " Витоша " в зоната към Ботаническата градина. Става дума за 34 еднофамилни здания и 2 блока, единият от които с ресторант. Възложител е " Рухаус " ООД. 

От другата страна на София в края на октомври е импортирано проект за построяването на 27 еднофамилни къщи в село Хераково край Божурище. Този комплекс също ще се обслужва със септична яма, излиза наяве от документите на възложителя „ Вертекс “.

През последните месеци е осезаемо огромен и ползата към региона на град Костинброд и близките села за градеж на затворени комплекси. От юни до момента за тази част на Софийска област са импортирани общо пет капиталови оферти, които плануват построяването на около 50 нови здания. Най-мащабният индивидуален план в този регион е за построяването на комплекс с 15 еднофамилни къщи в землището на Костинброд. Два пък са плануваните квартали с къщи в село Голяновци.   

Освен на доста нови жилищни комплекси, наоколо до София се възнамерява и построяването на нов търговски комплекс. Той ще намира до Елин Пелин и ще се построи в общински терен от близо 29 дка. Освен паркинг и магазини, в бъдещия мол ще има още кафене, бърза закуска и автомивка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР